ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Βγες στο μπαλκόνι και πες στους ινδιάνους ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Ποιοί ινδιάνοι, τζιχαντιστές είναι και δεν καταλαβαίνουν. Αφού υπάρχει η ομαδάρα τους, άρα υπάρχει και ποδόσφαιρο, και πρωτάθλημα.

Βγες στο μπαλκόνι και πες στον κοσμάκη ότι για να ξελασπώσουμε, να καθαρίσουμε από τα μνημόνια, χρειάζεται να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια. Να μην έχουμε ανάγκη τα δάνεια. Μόνον έτσι θα κάνουμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση.

-Τι λέει ο άνθρωπος!

-Από που τον φέρανε τούτον τον εξωγήινο.

-Σε ποιόν τα λες αυτά, ρε, για μαλάκες μας πέρασες;

Κάτι τέτοια θα ακούσει από την πλατεία, από τους Μάου-Μάου ο πολιτικός αν μιλήσει για οργάνωση κράτους, και επιδείξει ο ίδιος τα διπλώματα του ως τεχνοκράτης.

Ποιό ποδόσφαιρο, ρε; Αυτό με άδειες εξέδρες! Τι υπηρεσίες προσφέρει το πρωτάθλημα στον καταναλωτή του προϊόντος, στον θεατή του ποδοσφαιρικού θεάματος; Μήπως ασφάλεια. Μήπως ποιότητα. Ρωτάω, τι περιλαμβάνει το πακέτο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, που να αξίζει τον κόπο να το πληρώσεις, να το παρακολουθήσεις, για να σε κερδίσει.

Σίγουρα λεφτά, ρε κορόιδο, είναι για τον αρχηγάρα του κόμματος όταν βγει στο μπαλκόνι και αμολύσει τις κλανιές του.

-Δεν πάει άλλο.

-Εγώ θα τα αλλάξω όλα.

-Θα σχίσω μνημόνια, θα πηδήξω κώλους ευρωπαικούς, θα τους λιποθυμήσω στον πεντοζάλη που θα τους υποχρεώσω να χορεύουν.

Φοβερά πράγματα. Να είσαι ανάμεσα στις Συμπληγάδες Πέτρες, από τη μια οι ερασιτέχνες θηριοδαμαστές και από την άλλη οι κλόουν, για να σε προστατεύσουν αυτά τα χαμένα κορμιά στη ζούγκλα των μνημονίων.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Ο ΠΑΟΚ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ… ΣΑΛΚΕ