ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ντροπή της Ελλάδος ο τελικός του μπάσκετ. Κι όταν λέμε «της Ελλάδος» δεν αφήνουμε τίποτα απ’ έξω. Τις ανώνυμες εταιρείες του μπάσκετ, τα συντεχνιακά τους όργανα, τα μήντια, βέβαια και τους κάφρους που παριστάνουν τους οπαδούς, τους φιλάθλους.

Άντε να χαθεί αυτή η κωλοΕλλάδα που πολιτισμένα, αθλητικά, κοινωνικά δεν είναι σε θέση να διοργανώσει ενα κωλομάτς. Μας ζαλίσανε τον έρωτα, που θα τον κάνουνε τον τελικό, λες και αντιδικούσε Ελλάδα και Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θαλλάσσια σύνορα στο Αιγαίο.

Κι έχεις κάποιους απατεώνες της ψευτοδιανόησης και της υποκουλτούρας στην πολιτική, στον τύπο, που μιλάνε για την... πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα. Καλαβρέζικα. Όπως στην Ελλάδα της δεξιάς γινόντουσαν τόσο εύκολα τα αίσχη στους αθλητικούς χώρους, έτσι και στην Ελλάδα της... αριστεράς το έργο είναι μια από τα ίδια. Στον πόντο.

''Κερδίσαμε παναθηναϊκά'', όπως ταιριάζει στον σύλλογό μας, λένε από τους νικητές του τελικού. Το ίδιο τουμπερλέκι βαράνε και οι πράσινες υπογραφές. Αν κέρδιζε ο Άρης, οι νικητές και οι δικοί τους χειροκροτητές θα έλεγαν ''Κερδίσαμε αρειανά''.

Υπάρχει διαφορά. Άλλη ιδεολογία ο Παναθηναϊκός από τον Άρη. Άλλη ιστορία, άλλο ήθος η κάθε ομάδα. Κι όλα αυτά τα κουβαλάνε οι… αλλοδαποί λεγεωνάριοι μπασκετμπωλίστες οι οποίοι πριν υπογράψουν συμβόλαιο έχουν μυηθεί στο σεπτό πνεύμα της ομάδας.

Εδώ ο Σύριζα παρουσιάζεται ως... διαφορετικό πράμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην κάνουν το ίδιο οι ανώνυμες εταιρείες στο αθλητικό show;

Διαβάστε ακόμα:

ΧΕΡΙ Ο ΑΡΝΕΣΕΝ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ;