ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ - ΑΓΑΘΙ ΓΙΑ ΜΠΕΝΤΟ - ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Με τίποτα δεν πάνε τον Μπέντο οι Ολυμπιακοί. Επόμενο. Θα ήταν η έκπληξη, ένα ψιλοσόκ οπαδοσύνης, αν οι γάβροι συμπαθούσαν τον Πορτογάλο. Δεν τον θέλουν άλλο στην ομάδα διότι ο Ολυμπιακός από μπάλα πάει από το κακό στο χειρώτερο.

Αρκετά και συγκεκριμένα πράματα καταλογίζουν στον Μπέντο. Με μια κουβέντα ότι έχει διαλύσει την ομάδα. Μέχρι που δεν θα τους πείραζε να χάσει η ομάδα από την ΑΕΚ, αν μια τέτοια ήττα θα σήμαινε και την απόλυση του προπονηταρά τους.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι παίζει ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μπέντο. Αν, δηλαδή, ο προπονητής είναι ασύδοτος και κάνει του κεφαλιού ή οι αποφάσεις του έχουν την ευλογία του μεγαλομετόχου. Όταν χρησιμοποιεί παίκτες αδικαιολόγητα, όταν προς γενική κατάπληξιν έχει θάψει άλλους από το ρόστερ.

Κατ’ αρχήν, ο Μαρινάκης δεν ειναι φλούφλης. Πρόεδρος τύποις. Είναι περισσότερο ενεργός απ’ όσο φαντάζεται κανείς. Όσο κι αν εμπιστεύεται τον προπονητή και τον όποιον συνεργάτη του, δεν τον έχει ανεξέλεγκτο ο εφοπλιστής.

Η «κινητικότητα» στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι... μοναδική. Κόσμος έρχεται και φεύγει. Και δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Αποχωρούν έτσι κι αλλοιώς ποδοσφαιριστές, για να έρθουν άλλοι; Και με ποιά σκοπιμότητα. Να ενισχύσουν το ρόστερ ή να μεταπωληθούν.

Αυτό το ανεπανάληπτο, το δίχως προηγούμενο νταραβέρι με τις μεταγραφές είναι απίθανο να το ορίζει ο προπονητής. Όπως δεν γίνεται μια τέτοια «πολιτική» της ΠΑΕ να μην την έχει υιοθετήσει ο υπάλληλος προπονητής. Να μην την διαχειρίζεται σύμφωνα με το πνεύμα του αφεντικού.

Δύο είναι οι στόχοι στη μεταγραφική βιομηχανία της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Πρώτον, να γεμίζει το ταμείο με έσοδα, δεύτερον να βελτιώνεται η αγωνιστική εικόνα της ομάδος. Αυτή είναι η ακαδημαϊκή προσέγγιση του θέματος. Προηγείται το οικονομικό όφελος του αγωνιστικού. Επειδή με περισσότερα έσοδα είναι δυνατή η αγωνιστική ισχυροποίηση.

Το ερώτημα. Ο Μπέντο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αφεντικού, του Μαρινάκη; Ο οποίος Μαρινάκης είναι επόμενο να βαθμολογεί τον Πορτογάλο τόσο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδος, όσο και για τις δυνατότητες της εκμετάλλευσης του ρόστερ προς όφελος του ταμείου της ΠΑΕ.


Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑ... ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ