«ΑΘΩΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 


Από την πρώτη μέρα που έσκασε μύτη ο αποδυτηριάκιας το είχε πει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες. Απλά κάποιες ομάδες τις λένε ''μεγάλες'' επειδή έχουν πολύ κόσμο. Μπούγιο.

Πώς να πω μεγάλη ομάδα τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όταν έχουν συμπεριφορά αντικοινωνική. Αδιαφορούν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου και δυσφημούν το ίδιο το προϊόν τους;

Την περασμένη Κυριακή χάνει πεντακάθαρα ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ και το τελευταίο που κάνει είναι να δει ποιός είναι στον καθρέπτη. Ότι η ομάδα που εμφανίστηκε στο ντέρμπυ ήταν για τα μπάζα. Για πέταμα.

Στη ζυγαριά ο Ολυμπιακός υπερέχει την ΑΕΚ σ’ όλα τα μέτωπα. Σ’ όλα. Δεν είναι στο ίδιο ύψος Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Ο πρωταθλητής έχει τους περισσότερους τίτλους, τον περισσότερο κόσμο, τα περισσότερα λεφτά, τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές, της μεγαλύτερη επιρροή στα μήντια. Κι όμως!

Ο γαμάω με την αγωνιστική του υπεροχή μετά την ήττα από την ΑΕΚ αντέδρασε σα ομάδα γειτονιάς. Σαν αληθινά μικρή ομάδα. Φουκαριάρικα. Μίζερα. Λυγούρικα. ''Μας κυνηγάνε''. ''Είμαστε στόχος''.

Και να εκτιμούσε ο Ολυμπιακός ότι πράγματι τον αδίκησε ο διαιτητής, δεν το αναφέρει καν. Επειδή είναι ο Ολυμπιακός. Επειδή είναι μόνιμος πρωταθλητής χωρίς αντίπαλο. Επειδή, τέλος, ήταν πολύ κακός σε απόδοση.

Τι, αλήθεια, κερδίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέτοια συμπεριφορά εν γνώσει της διοίκησης κι όχι; Τον τίτλο της «μικρής» ομάδας. Που απαλλάσσει των ευθυνών τους, παίκτες και προπονητή, για την άθλια απόδοσή τους με την ΑΕΚ.