Τυχερος ο Ολυμπιακος με Μπεσικτας

 

Μία ζωή στην κοροϊδία. Στο γήπεδο η ομάδα πιάνει σπουδαία απόδοση και όλοι λένε Μπράβο της. Ζήτω της. Κι όταν η ομάδα είναι χώμα, όπως χθες βράδυ ο Ολυμπιακός, οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι επαγγελματίες, βάζουν την ίδια κασέτα. Γίγαντας ο Ολυμπιακός.

Κοροϊδία στα ίσα. Δούλεμα χοντρό.Όχι, ακριβώς. Ζούμε με το παραμύθι. Είμαστε λαός που δεν αντέχει την αλήθεια. Γουστάρουμε το χάδι. Λαός μαλακός, ''ευαίσθητος''.

Ιστορικές επιτυχίες ο Ολυμπιακός με Άρσεναλ, με Μάντσεστερ, με Αθλέτικο. Ομαδάρα! Ψυχάρα! Με Μπεσίκτας το μαύρο του χάλι ο πρωταθλητής. Πως ξηγήθηκαν τα πρωτοσέλιδα; Μπορεί την πρόκριση. Δεν πειράζει. Άδικα έχασε τη νίκη. Ελπίζει. Έμεινε ζωντανός. Τέτοια κουφά.

Και, βέβαια, άλλη γελοία δικαιολογία αυτή, φταίει ο τερματοφύλακας. Ο μοιραίος. Που μια στιγμή τα χάλασε όλα.
Το γκολ, όμως, της Μπεσίκτας δεν ήταν αυτογκόλ, για να κάνουμε ταμείο. Ούτε έφθανε το λάθος του τερματοφύλακα για να καταλήξει το τόπι στα δίχτυα. Χρειάστηκε η προσωπική ενέργεια του αράπη της Μπεσίκτας και ακόμα το δυσκολο και μακρινό και εύστοχο σουτ.

Γραφικό είναι να παίρνουν για... άλλοθι τη γκέλα του Λεάλι. Τι έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι σε αντίπαλο που βρέθηκε σε κακή μέρα; Και ήταν αδιάβαστη η Μπεσίκτας! Δεν περίμενε τόσο εύκολο τον Ολυμπιακό. Τόσο προβληματικό.

Για να έπαιρνε σίγουρα αποτέλεσμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν να παίξει μπάλα. Η ομάδα δεν μπορεί, όμως. Να κάνει ανάπτυξη παιχνιδιού. Να δυσκολέψει τη ζωή της αντιπάλου.

Με δύο αμυντικά χαφ, Καμπιάσο και Ρομάο, ο Φορτούνης που πάλι κυκλοφορούσε λες σε φουρτούνες, δεν μπορούσε μόνος να ανταποκριθεί στην παραγωγή ποδοσφαίρου με απαιτήσεις τη νίκη.

Ποιο λάθος του Ιταλιάνου πορτιέρο. Ένα ερείπιο ήταν όλος ο Ολυμπιακός, ειδικά μετά το 1-1. Διπλά τυχερός, λοιπόν, ο Ολυμπιακός, και γιατί δεν έχασε, και γιατί με τη γκέλα του τερματατζή φορτώνει την ανυπαρξία του στην… κακιά στιγμή.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1-1 ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΑΤΗΣ!