ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΑΛΠΗ, ΟΧΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

Ναφθαλίνη βρώμισε ο τόπος από τις ψευτοκουλτουριάρικες ανοησίες που γράφτηκαν με αφορμή τις αλλαγές στα κύπελλα Ευρώπης. Επειδή ευνοούνται περισσότερο οι ισχυρές ομάδες που γίνονται πιο ισχυρές, και περιθωριοποιούνται οι αδύναμες ομάδες οι οποίες βγαίνουν περισσότερο εκτός κόλπου.

Δεν κατάλαβα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό το αίσχος της πολιτικής. Αυτό το κάλπικο πράγμα που βγαίνει από τις κάλπες. Η ουσία του ποδοσφαίρου είναι η αλήθεια του γηπέδου. Όχι το ψέμα των κομμάτων που θα εξαφανιστούν αν παίζουν μ’ ανοιχτά χαρτιά όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το ποδόσφαιρο από την φύση του στηρίζεται στην ελευθερία. Ζει και αναπνέει σε καθεστώς καπιταλισμού. Όποιος δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί θα πεθάνει. Θα κάτσει στην άκρη. Κι έτσι πρέπει να γίνει.

Τι θέλει ο κόσμος; Ο υγιής κόσμος, όχι ο άρρωστος. Όχι ο πρεζάκιας οπαδός. Το ζητούμενο είναι οι ποδοσφαιρόφιλοι να χαίρονται παιχνίδι ποιότητας και θεάματος. Ε, αυτό το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να το δώσει η ομάδα με απατεώνα μεγαλομέτοχο. Οι ομάδες από πρωτάθλημα της πλάκας. Γειτονιάς. Σκάρτο πράγμα, όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σκάνδαλο είναι να συμμετέχει στο λουσάτο και γαμάτο τσάμπιονς ληγκ ελληνική ομάδα. Μια ΠΑΕ που «ξεχώρισε» στο ντόπιο πρωτάθλημα. Με αγώνες και αντιπάλους που σε κοιμίζουν . Με ροχαλητό.

Γιατί, λέει, να δυσκολεύεται η πρόκριση στα κύπελλα Ευρώπης των ομάδων των μικρών χωρών; Γιατί, όχι! Με ρωτάς αν θέλω να βλέπω ματς πεθαμένων εναντίον νεκρών.

Δεν θα είναι, λέει, αντιπροσωπευτικά όλων των ευρωπαϊκών χωρών το τσάμπιονς ληγκ και το γιουρόπα ληγκ. Να μην είναι! Είσαστε καλά, ρε; Το ποδόσφαιρο δεν είναι παιχνίδι πολιτικό. Εκλογικό. Να στήνουμε κάλπες για να βγάλουμε τον βουλευτή του χωριού μας. Να καταψηφίζουμε το κόμμα που μας είπε τα ψέματα που θέλαμε να μας παραμυθιάσει.

Ποδόσφαιρο κλάσεως θα δούμε μόνο από παίκτες και προπονητές αξίας. Από ομάδες που είναι οργανωμένες επιχειρήσεις. Ποιος ηλίθιος θέλει να βλέπει και να πληρώνει «δημοκρατικές διαδικασίες» στα κύπελλα Ευρώπης; Ποδόσφαιρο από ομάδες που χρωστάνε, παίκτες μέτριους, προπονητές άσχετους. Και οπαδούς στη μαστούρα να κάνουν το δικό τους χαβαλέ στο γήπεδο. Ούξου, ρε!