ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΗ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ»

 

Για να πιάσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κι έτσι να σιγουρέψει την επιστροφή του στο μεγάλο πρωτάθλημα, ο Άρης θα χρειαστεί να πάρει και τα έξι υπόλοιπα παιχνίδια της φούτμπωλ ληγκ. Κι αν θα του φθάσουν οι 77 βαθμοί τελικά.

Αντιληπτό ότι το πιθανότερο είναι ο Άρης να μείνει πάλι στην απ’ έξω. Κι αυτό είναι κάτι που το θέλουν οι «μεγάλοι». Οι γνωστές ΠΑΕ που κατά τους υφυπουργούς του Σύριζα ενδιαφέρονται για την… εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι ΠΑΕ τις οποίες καλεί να ακούσει τις απόψεις τους για το καλό του ποδοσφαίρου ο πρώην και ο νυν συριζαίος αρμόδιος υφυπουργός.

Γιατί, όμως, να μη θέλουν στα πόδια τους τον Άρη οι «μεγάλες» ομάδες; Επειδή στην πραγματικότητα είναι μικρές ομάδες! Και επειδή θέλουν να παραμείνουν «μεγάλες». Γι’ αυτό. Δηλαδή;

Ο Άρης είναι μέγεθος. Έχει κόσμο. Δεν είναι Απόλλων και Λαμία. Μια ΠΑΕ, λοιπόν, με μπούγιο είναι ο Άρης και εύκολα γυρίζει σελίδα, και ισχυροποιείται. Προσελκύει έναν «επενδυτή», άρα δυσκολεύει την ζωή μιας «μεγάλης» ΠΑΕ που στοχεύει να πάρει το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μια ζωή τους ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα. Να πάρουν το πρωτάθλημα με όσο γίνεται λιγότερο δυνατούς αντιπάλους. Με όσο γίνεται δυνατόν λιγότερες βαθμολογικές απώλειες. Άσε τους συριζαίους που είτε γιατί έχουν άγρια μεσάνυχτα, είτε για να πουλήσουν παραμύθι στον πολύ κόσμο, ποντάρουν στις ομάδες οι οποίες αποτελούν την μόνιμη καταστροφή του ποδοσφαίρου.

Σήμερα «ενδιαφέρον» εκτός Άρεως για την άνοδό του δείχνει μόνον ο Ιβάν Σαββίδης. Από συμφέρον κι αυτός, βέβαια. Ένας ισχυρός Άρης όσο να ‘ναι αποτελεί εμπόδιο για τις ομάδες της Αθήνας, τις ανταγωνίστριες του ΠΑΟΚ. Η δε ΑΕΚ στο θέμα Άρης κρατάει μια παθητική, ουδέτερη στάση. Όχι πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ασχολούνται πώς να φρενάρουν την επιστροφή του Άρεως. Θα ήταν, όμως, πολύ βολικό γι’ αυτούς να μην τον ξαναδούν στην σούπερ ληγκ.


Διαβάστε ακόμα

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ