ΕΝΑ ΜΕΡΜΥΓΚΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ

 

 

Για τους Ολυμπιακούς που ξέρουν μπάλα ο Ερνέστος ήταν ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από την ομάδα τους. Δύο περάσματα έκανε από το λιμάνι ο Ισπανός και παραμύθι Βάσκος Βαλβέρδε και πήρε τρία πρωταθλήματα. Ένα με τον Κόκκαλη, δύο με τον Μαρινάκη.

Πιθανόν να είναι ο καλύτερος προπονητής όχι μόνον στα τρία χρόνια που έκατσε στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Βαλβέρδε. Λόγω,όμως, της ''ιδιαιτερότητάς'' του το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης και εκτίμησης γενικά για κανένα προπονητή.

Στην Ελλάδα της Παράγκας και της εγκληματικής οργάνωσης, της διαπλοκής μεγάλων και μικρών ΠΑΕ, το πρωτάθλημα πιθανόν να αφαιρεί πόντους από την αξία προπονητή, όπως και να του ανεβάζει τις μετοχές.

«Μερμύγκι» είναι το παρατσούκλι του Βελβέρδε. Του ταιριάζει. Άτομο χαμηλών τόνων. Χαμηλού βλέμματος. Δεν είναι φανφαρόνος, τραμπούκος, σώουμαν, σαματατζής. Θα καταφέρει να σηκώσει το «μερμύγκι» το βάρος, τον όγκο μιας Μπαρτσελώνα;

Μετά την τεσσάρα από την Παρί το θηρίο Μπαρτσελώνα άρπαξε και μια τριάρα από την Γιουβέντους. Άρα, είναι σε κρίση. Άρα, χρειάζεται προπονητή για να πετύχει την αγωνιστική της ανάταση. Όχι απλά να διαχειριστεί μια ομάδα που βρίσκεται σε παρακμή αγωνιστική.

Ο Βαλβέρδε που από τύχη δεν ήρθε στην ΑΕΚ, πριν συμφωνήσει με τον Ολυμπακό, έχει φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελώνα, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Αν, τελικά, ο Βαλβέρδε αναλάβει την Μπαρτσελώνα, θα δούμε ένα από τα δύο. Ή η ομάδα θα παρασύρει στην πτώση της και τον προπονητή. Ή ο Βαλβέρδε δεν θα τα καταφέρει να ξανακάνει την Μπάρτσα την καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Δύσκολο,έως απίθανο το τρίτο, η Μπάρτσα με Βαλβέρδε να ξαναγίνει η δοξασμένη ομάδα