ΠΑΟΚ ΗΘΕΛΕ Η ΑΕΚ, ΟΧΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!

 

«Τυχερή» η ΑΕΚ που ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Τυχερή διότι αυτόν ήθελε αντίπαλο, όχι τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θαρρεί δεν θα είχε την ίδια σιγουριά να επαναλάβει την επιτυχία της. Να ξανασηκώσει την κούπα, όπως πέρυσι.

Εκτιμήσεις είναι αυτές. Επιθυμίες. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, ίσως να προτιμούσε να αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ολυμπιακό, όχι την ΑΕΚ.

Γιατί, όμως, στην ΑΕΚ «ψήφιζαν» ΠΑΟΚ, όπως και τους βγήκε, τελικά; Επειδή η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη ζυγαριά της Ιστορίας κρίνεται ολιγόβαρη. Στερείται τίτλων. Ναι μεν, όπως έδειξε στο 4-0 με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ διψάει για το κύπελλο, τον πρώτο τίτλο στα πέντε χρόνια του Σαββίδη, όμως από την άλλη δεν αγνοείται το σύνδρομο Δόκτωρ Τζέκυλ και Μίστερ Χάυντ.

Ο διπρόσωπος ΠΑΟΚ. Εύκολος αντίπαλος σ’ ένα παιχνίδι, σκληροτράχηλος σ’ ένα άλλο.

Στατιστικά που... ευνοούν την ΑΕΚ, την… ‘’τυχερή’’ που «κληρώθηκε» στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Τρείς φορές έπαιξε τελικό η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ και τις τρείς κέρδισε.Το 1939, το 1978 και 1983. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τέσσερα κύπελλα (1972, 1974, 2001, 2003) στα δύο είχε αντίπαλο στον τελικό τον Ολυμπιακό, στα άλλα τον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΤΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ... ΔΙΑΙΤΗΤΗ