ΚΑΙ Ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ

 

Τα βάζουν με τον διαιτητή. Οι διπλωματούχοι απατεώνες. Της δεδηλωμένης γίνεται στο γήπεδο. Η κόλαση στην εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο επώνυμοι παράγοντες των δύο ομάδων συμπεριφέρονται ως ανώνυμοι χούλιγκαν, φρεσκοχασισωμένοι. Και μας λένε ''Φταίει ο αλήτης ο διαιτητής''. Αυτό λένε οι ψεύτες. Οι υποκριτές.

Εγώ λέω πως δεν φταίει ο διαιτητής. Ακόμα κι αν είναι στημένος. Το εννοώ. Καμία ευθύνη για τα αίσχη που τόσο εύκολα προκύπτουν στα γήπεδα όταν παίζουν οι ομαδάρες. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο τελευταίος που φταίει είναι ο διαιτητής. Κι όταν, επαναλαμβάνω, είναι στημένος. Στημένοι είναι όσοι τα ρίχνουν στη μαυροφόρα. Καραμπινάτοι στημένοι. Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, παρά μόνο να δικαιολογήσουν την ομαδάρα τους. Και να κάνουν το καθήκον τους, να κατηγορήσουν τον αντίπαλο. Οι στημένοι. Παράγοντες, δημοσιογράφοι, όλοι στημένοι.

Ποιος, ρε, είναι ο διαιτητής που τον θέλετε θεό, ισόθεο για να καθαρίσει την κατάπτυστη μπουγάδα σας. Συνομιλητής του πρωθυπουργού. Με άντερα να κατηγορήσει φόρα παρτίδα τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη. Μήπως το κοράκι κυκλοφορεί με πακέτα και παπόρια, ξενοδοχεία και κανάλια, όπως οι Μαρινάκηδες, Μελισσανίδηδες, Σαββίδηδες, Αλαφούζηδες.

Σε τίποτα δεν φταίει ο διαιτητής. Μην πεις ότι δωροδοκήθηκε, θα σου βάλω κόκκινο πιπέρι στο στόμα. Κανένας, άλλωστε, Μαρινάκης και Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης δεν εξαγοράζουν διαιτητές. Ούτε καν προσπαθούν να τους επηρεάσουν.

Έστω, όμως, ότι ο αλεπουδιάρης σφυρικτράκιας άρπαξε το πακέτο από κάποιον για να αβαντάρει την ομαδάρα του. Ποιος φταίει, ρε; Το κοράκι που χρηματίστηκε ή εκείνος που του τα έσπρωξε;

Μήπως φταίει ο διαιτητής στην περίπτωση που δεν λαδώθηκε, αλλά εκβιάστηκε, απειλήθηκε από το πανίσχυρο αφεντικό της άλφα και της βήτα ομαδάρας; Εσύ, κύριε, που με διαβάζεις, αν ήσουν στη θέση του διαιτητή και ο άλλος σε τρομοκρατούσε να σε κάψει ζωντανό, να στείλει νοσοκομείο το παιδί σου, να σε απολύσει από τη δουλειά σου, να σε μεταθέσει, τι θα έκανες;

Να σου πω τι θα έκανα εγώ. Θα έπαιζα τουλάχιστον 60 – 40, ακόμα και 65 – 35 υπέρ της ομαδάρας του έτσι. Κι έλα εσύ μετά να με κατηγορήσεις ότι φταίω εγώ για τα έκτροπα που έγιναν στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΕΓΙΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ