ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ... ''ΠΑΡΑΤΑΞΗ'' ΣΤΗΝ ΕΠΟ

 

Η ''παράταξη Γραμμένου'', λέει, στις εκλογές της ΕΠΟ. Κέσκεσε Γραμμένος; Θυμίζει την ΕΔΑ, το πρώτο φόρα παρτίδα της αριστεράς κοινοβουλευτικό κόμμα πίσω από το οποίο κρυβόταν το παράνομο ΚΚΕ. Εποχή στο έμπα της δεκαετίας ’60. Και στην ΕΔΑ, που έσκασε μύτη το 1951 παίζανε μπάλα και μη μέλη του ΚΚΕ, όχι μόνο δηλωμένοι κομουνιστές, αλλά και σοσιαλιστές. Γι αυτό σκοτωνόντουσαν ποια γραμμή θα περάσει, των κουκουέδων του μετέπειτα Εξωτερικού, των διαφωνούντων του μετέπειτα Εσωτερικού ή των δημοκρατικών της λεγόμενης ευρύτερης αριστεράς.

Έτσι και στην παραμύθι φούρναρης ''παράταξη'', λέει. του δικηγόρου Γραμμένου τον οποίον ενισχύει ο Ιβάν Σαββίδης. Πήγαν πάσο Αλαφούζος και Μελισσανίδης να είναι μπροστινός ο άνθρωπος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, άλλωστε ο Ιβάν έβαζε το χέρι στη μέσα τσέπη. Στη συνέχεια διαλύθηκε και στα αλήθεια η ''συμμαχία'' που έπαιζε στα ψέματα των τριών στον κοινό αγώνα να περιορίσουν την ισοπεδωτική επιρροή Μαρινάκη στο χώρο.

Τέλος πάντων, παράταξη Γραμμένου σημαίνει τον ορισμό της υποκρισίας. Και της απάτης. Οι περισσότερες Ενώσεις που μέχρι προχθές στήριζαν τη διοίκηση γούστου Μαρινάκη, την έχουν κάνει γυριστή και τάσσονται υπέρ της... κάθαρσης με αρχηγό τον Γραμμένο του Σαββίδη.

Ποια παράταξη; Η δεξιά. Η δημοκρατική. Η αριστερή. Αυτά τα σάπια τα πουλάνε χρόνια οι γάτες της πολιτικής. Οι βλαχοπρόεδροι του ποδοσφαίρου δεν πιστεύουν, δεν ανήκουν σε καμιά… παράταξη. Ούτε και σε πρόσωπο! Σε κανέναν Μαρινάκη και Σαββίδη.

Οι τοπάρχες των Ενώσεων δεν ενδιαφέρονται ούτε για το ποδόσφαιρο. Μονάχα για την πάρτη τους. Την προσωπική τους εξουσία. Και για να διατηρήσουν τα κεκτημένα στην περιοχή τους, να συνεχίσουν το καουμποϋλίκι του κομματάρχη, πουλάνε το... δημοκρατικό τους δικαίωμα, τη ψήφο τους στον Βαρδινογιάννη, στον Κόκκαλη, στον Μαρινάκη, στον Σαββίδη.

Ποιά παράταξη; Μας βλέπουν.


Διαβάστε ακόμα:

ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ... ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;