Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ

 

Πλήρης θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα. Πληρέστατος! Τι ανάγκη έχει! Μόνιμος πρωταθλητής είναι και πάλι το φαβορί να το ξαναπάρει. Δεν στοιχηματίζουμε, κάνουμε απλά σεμνές και ταπεινές προβλέψεις σύμφωνα με τη λογική.

Ισχυρός, πανίσχυρος οικονομικός παράγων ο κύριος Μαρινάκης. Και μετά από επτά χρόνια στην πιάτσα, φορτωμένος εμπειρίες. Κυρίως, με την αδιαπραγμάτευτη απόφαση να μην παραδώσει την κούπα σε κανέναν Σαββίδη και Μελισσανίδη.

Για να πάμε παρακάτω, όμως. Για να μπούμε στα βαθύτερα νερά, κορίτσια. Αλήθεια, μπάλα θα παίξει ο Ολυμπιακός της Ελλάδος τη σαιζόν 2017-18; Παρακαλώ, προσοχή, ομιλώ για τον Ολυμπιακό της Ελλάδος. Του πρωταθλήματος. Όχι τον Ολυμπιακό της Ευρώπης.

Δεν χωράνε προβλέψεις στο τι θα προκύψει στην Ευρώπη. Άγνωστο. Σκότος. Στα παιχνίδια με τις ξένες ομάδες δεν θα παίζει ο Ολυμπιακός του πρωταθλήματος, αλλά οι λεγεωνάριοι της ομάδας. Η κουβέντα για όσους καταλαβαίνουν ποδοσφαιρικά, όπως λέμε λατινικά, κινέζικα, ελληνικά. Στην Ευρώπη λειτουργεί το ισχυρό προσωπικό κίνητρο των ποδοσφαιριστών που απλά θα φοράνε την φανέλα του Ολυμπιακού. Τους ενδιαφέρει για πάρτη τους, όχι για την ΠΑΕ με την οποία έχουν συμβόλαιο, να παραχωρήσουν στην Ευρώπη, να διακριθούν.

Στο πρωτάθλημα; Την κάτσαμε τη βάρκα, αυτή είναι η δουλειά. Με ποια ορεξη να παίξουν στο πρωτάθλημα οι επαγγελματίες του Ολυμπιακού (φώτο ο φρέσκος στην ομάδα Καρσελά); Να τους “ερεθίζει” ο ανταγωνισμός με τους Λεβαδειακούς και τις Κέρκυρες, τις Λαμίες και τις Λάρισες;

Στάνταρ μπετόν. Αυτός ο πλήρης σ’ όλες τις γραμμές, και στον πάγκο ακόμα πλήρης, Ολυμπιακός με το πιο ακριβοπληρωμένο ρόστερ, θα τον βλέπουμε στο γήπεδο και θα μας παίρνει ο ύπνος. Κι αυτό το επαναλαμβανόμενο “φαινόμενο” είναι επόμενο.

Μέρες αισιοδοξίας είναι αυτές και ελπίδας, εν όψει του καινούργιου πρωταθλήματος. Πέη φρικασέ. Όποιος αντέχει την αλήθεια κι έχει άντερα το λέει. Τώρα! Έχουμε πρωτάθλημα της πλάκας. Με τη “δύναμη” να θάβει ομάδες! Να μην επιτρέπει στις ομάδες να δίνουν πνοή, μια φλόγα, ρε παιδί μου, να το “σηκώνουν” το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό, ακόμα και η ομάδα με το καλύτερο υλικό, ο Ολυμπιακός δεν θα βλέπεται. Όπως συνέβη στο περασμένο πρωτάθλημα.