Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!

 

Ο Αντετοκούμπο «εγκατέλειψε» την εθνική ομάδα εν όψει του ευρωμπάσκετ. Πολύ καλά έκανε. Και μόνο ότι γίνεται κουβέντα γι’ αυτό το θέμα - ποιό είναι το θέμα, διάβολε; - καταδεικνύει το ολοφάνερο, ότι κυκλοφορούμε στο σκοτάδι. Στο βαθύτατο σκοτάδι. Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας και τα μυαλά μας, διότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τι είναι επάγγελμα, τι πατρίδα, τι αθλητισμός.

Για κλωτσές είναι η Ελλάδα, η κάθε χώρα όταν περιμένει να υπάρχει, να ανέβει, να σωθεί από τον... αθλητισμό. Ότι παίρνει πόντους αν κερδίζει, ότι χάνει πόντους σε εθνική υπερηφάνεια και εθνικά οικονομία αν γνωρίζει την ήττα.

Το μπάσκετ δεν είναι αθλητισμός. Ακόμα και ο μπασκετμπωλίστας δεν είναι αθλούμενος, ούτε αθλητής . Δεν μιλάμε για τον θεατή, τον «φίλαθλο» του αθλήματος που δεν είναι άθλημα. Ο μπασκετμπωλίστας είναι επαγγελματίας. Εργαζόμενος. Είναι πρωταθλητής και δευτεραγωνιστής ενός σώου.

Ένοιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεν διέπραξε προδοσία, ούτε ενήργησε αντιπατριωτικά ακόμα κι αν φοβήθηκε χωρίς πραγματικό λόγο την υποτροπή στο τραύμα του. Ο κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε το ίδιο αν ήταν στη θέση του. Μηπως η Ελλάδα θα τον αποζημίωνε στην περίπτωση που ο επαγγελματίας των Milwaukee Bucks δεν πειθαρχούσε στον εργοδότη του να μη συνεχίσει τούτη τη στιγμή στην εθνική και στη συνέχεια πάθαινε χοντρή ζημιά στο πόδι;

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΗ ΑΕΚ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ