ΓΙΑΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

 

Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, πριν αντιμετωπίσει χθες το Βέλγιο, η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει. Με ποια, λοιπόν, απαίτηση να προκριθεί στα τελικά του μουντιάλ;

Στα δύο τελευταία παιχνίδια πήρε 0 – 0. Τι είναι αυτό; Δύο πράγματα. Το ένα, ότι δεν παίζει για να σκοράρει, αλλά να μη φάει το γκολ. Το άλλο, δεν έχει την ικανότητα να αναλάβει το αφεντικό στον αγώνα, και να φθάσει στη νίκη, ακόμα και με κατώτερο αντίπαλο.

Σε οκτώ (αρ. 8) ματς η Ελλάδα πέτυχε συνολικά 11 γκολ. Από τα οποία τα 4 στο Γιβραλτάρ και δύο στο Καραϊσκάκη με την Κύπρο. Τόσο φτωχό απολογισμό παρουσιάζουν οι τριτοτέταρτες εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Τι να κάνει η Ελλάδα στα ρωσικά γήπεδα το προσεχές καλοκαίρι; Να βγαίνει στο γήπεδο και να ταμπουρώνεται στην άμυνα, όπως έκανε χθες στο Καραϊσκάκη. Σε αγώνα που χρειαζόταν τη νίκη. Και προσπαθούσε να την… πλησιάσει με κάποια από τις περίεργες φάσεις που στο ποδόσφαιρο συνήθως έρχονται από το πουθενά.

Μη στεκόμαστε στο δοκάρι που είχε η εθνική στο 0 – 0. Κι αυτή η φάση, και μια –δυο ακόμα δεν προήλθαν από παραγωγή παιχνιδιού, αλλά από μεμονωμένα και ατομικά γιουρούσια. Ούτε σε μία φάση δούλεψε οργανωμένα η εθνική για να κυνηγήσει το γκολ.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΙΡΙΝΙΑ