«ΠΑΟΚ ΚΑΙ… ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ», ΤΕΖΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

 

Από τον αξέχαστο Χρήστο Σιέμπη, ορκισμένο παοκτσή, άκουσα πρώτη φορά το τεράστιας αλήθειας σλόγκαν «ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί». Και το άλλο που η Χρηστάρα φώναξε στην εφημερίδα μετά το 0-0 της ομαδάρας στο Μόναχο με την Μπάγερν. Το ομοούσιο «ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα»

Την τύφλα του έχει ο οπαδός. Ο αιώνιος οπαδός. Της κάθε ομάδας. Ζει στον φαντασιακό του κόσμο. Ρε, η ομαδάρα είναι δική μου και την βλέπω όπως γουστάρω, ας είναι χώμα, για πάρτη της αξίζει να αφήσω τα μυαλά μου στα κάγκελα του γηπέδου, να τα δώσω όλα, ας έχω να φάω μόνο ξερό ψωμί.

«ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί» δεν ισχύει σήμερα. Στο τραπέζι, λόγω Ιβάν υπάρχει παντεσπάνι, γλύκισμα που παραπέμπει στην πολυτέλεια. Στην αφθονία. Γνωστή η θρυλική ατάκα της Μαρίας Αντουανέτας:

- Δεν έχει να φάει ο λαός; Ας φάει παντεσπάνι.

Μόνο μία βασίλισσα, όπως η Αντουανέτα, που δεν είχε αντίληψη της πραγματικότητας θα μπορούσε να πει τέτοια κουβέντα. Που δεν την είπε, βέβαια, το κορίτσι, αλλά η Ιστορία της την χρέωσε. Μιλάμε για ΠΑΟΚ, όμως…

... Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σήμερα στον ΠΑΟΚ ! Τέζα ο καμπούρης. Τα ψέματα φαλήρισαν. Να σου πω ποιος είναι ο ΜΕΓΑΣ κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ. Όχι να μείνει χωρίς πρωτάθλημα. Συνηθισμένος από τις μάπες ο μπακαλόγατος. Και το κύπελλο να χάσει ο ΠΑΟΚ, ο κόσμος θα το πιει πάλι το πικρό ποτήρι, αρκεί…

Έγιναν ακριβές μεταγραφές. Ανέβηκε ο πήχυς. Ε, αν ο ΠΑΟΚ δεν παίζει ποδόσφαιρο ποιότητας, κλάψε με, μάνα, κλάψε με… Χωρίς εγκληματική οργάνωση, με διαιτησία φίφτυ-φίφτυ, αν κι αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν δείξει αξιοπιστία ποδοσφαιρική, δεν τον σώζουν τα συνθήματα ''ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα'', ''ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί''.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ