ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Ποιος θα το περίμενε. Να παρουσιαστεί διαλυμένος ο Ολυμπιακός σε κρίσιμο αγώνα απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ να κάνει μονόλογο στο γήπεδο. Να μην κερδίσει ο μόνιμος πρωταθλητής στα τρία τελευταία παιχνίδια. Να χάσει στο Καραϊσκάκη από την Σπόρτιγκ Λισαβώνας. Να απολυθεί ο προπονητής Χάσι. Ποιος τα περίμενε όλα αυτά;

‘Οποιος δεν τα περίμενε είναι άσχετος. Δεν έβλεπε τα χάλια του Ολυμπιακού. Ότι στο ημίχρονο με Σπόρτιγκ το 0-3 θα μπορούσε άνετα να ήταν 0-6. Ότι κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ομάδα για λύπηση. Δεν βλεπόταν.

Ποιος θα το περίμενε ότι σήμερα κόντρα στην Γιουβέντους ο Ολυμπιακός θα είχε προπονητή στο πάγκο έναν «στρατιώτη», τον Τάκη Λεμονή. Που τον κάλεσε η πατρίδα και αφού βάρεσε προσοχή και χαιρέτησε υπερήφανος ανέκραξε: «Διατάξτε!».

Όλες οι ομάδες περνάνε το λούκι. Όλες. Κάποια στιγμή κλείνει ένας κύκλος καλής πορείας και τίτλων, αλλά η ομάδα αναλόγως αντιδρά. Κάνεις τι κατάλληλες κινήσεις, για να επανέλθει. Να ξαναξεκινήσει από την αρχή. Να μπει στην τροχιά ενός νέου κύκλου. Ανανεωμένη με υγεία και καθαρή σκέψη.

Επί Μαρινάκη ο Ολυμπιακός, ακόμα κι όταν χρειαζόταν να παραδεχθεί πώς έκλεισε ένας κύκλος, «συνέχιζε» υποτίθεται με την ίδια «ταχύτητα». Γιατί; Επειδή ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο. Επειδή οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δικαιολογούσαν της αδυναμίες τους δυσφημώντας τον πρωταθλητή.

Λογικά η κατηφόρα του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί. Επειδή ο Μαρινάκης αρνείται να παραδεχθεί ότι η ομάδα του πάσχει αγωνιστικά. Και ότι για να ανακάμψει χρειάζεται restart, με την πρίζα εκτός πορείας πρωταθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΡΟΜΑΟ!