ΤΙ 30, ΤΙ 40, ΤΙ 50 Η ΤΟΥΜΠΑ…

 

Το ιστορικό της Τούμπας, του γηπέδου του ΠΑΟΚ, δεν θα το συναντήσεις στην Ευρώπη της Δύσης, μόνο στην Ελλάδα. Το γήπεδο άρχισε να κτίζεται 30 χρόνια περίπου μετά την ίδρυση της ομάδας και σε έκταση του υπουργείου εθνικής αμύνης.

Σεπτέμβριο του 1959 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου, ιδιοκτησίας πλέον του ερασιτέχνη, τότε δεν υπήρχε ΠΑΕ, ούτε στα χαρτιά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι, τότε, η χρονιά που στην Ελλάδα ξεκινάει το πρώτο πρωτάθλημα «μόνιμης» κατηγορίας. Με ομάδες που συμμετέχουν κανονικά, όχι κάθε χρόνο να προκρίνονται ως πρωταθλήτριες και δευτεροαθλήτριες από τοπικές ενώσεις.

Ο Ιβάν Σαββίδης λόγω… Τούμπας δεν εξαγόρασε το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2006. Είχε θέσει όρο να του παραχωρηθεί η Τούμπα από τον ερασιτέχνη, με σκοπό να εκμεταλλευτεί το γήπεδο και τους εμπορικούς χώρους, τους οποίους σχεδίαζε να φτιάξει. Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, τότε, αρνήθηκε και ο Ιβάν συνέχισε την επιχειρηματική του δράση στο Ροστώφ της Ρωσίας.

Ήδη προαναγγέλθηκε η κατασκευή της νέας Τούμπας. Να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο, χωρητικότητας 35.000 θέσεων. Γιατί 35 κι όχι 45.000; Και επειδή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του σήμερα, ένα γήπεδο δεν μπορεί να έχει ηλικία μεγαλύτερη από μισό αιώνα, τι 35, τι 45… Μία που θα κάνει τον κόπο ο μεγαλομέτοχος, ας φτιάξει το γήπεδο μέχρι το 2060 για 45.000 θέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ!