ΕΥΡΩΠΗ; Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Αλήθεια, για ποιο λόγο συμμετέχει στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός; Για να σηκώσει την κούπα. Έστω για να πάρει το εισιτήριο εξόδου στην Ευρώπη. Να παίξει στο champions league ή στο Europa league. Αστείες ιστορίες λέμε, για να περνάει η ώρα.

Στην Ελλάδα μάθαμε τι εστί μνημόνιο. Επειδή χρωστάμε, επειδή ζούμε με λεφτά ξένα, των δανειστών, η Βουλή από το 2011 υπογράφει μνημόνια. Η κυβέρνηση, δηλαδή, αποδέχεται, πρώτον, να κάνει ό,τι της λέει η τρόϊκα και, δεύτερον, να μην κάνει κάτι αν δεν συμφωνεί η τρόϊκα.

Ένα είδος μνημόνιο είναι η περίφημη Αδειοδότηση των ΠΑΕ. Πρώτοι οι Γερμανοί πριν από δύο δεκαετίες έθεσαν το θέμα. Και επέμειναν να εφαρμοστεί η «Αδειοδότηση». Να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στα κύπελλα Ευρώπης μόνον εκείνες οι ΠΑΕ αν το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση. Πολύ σωστά.

Η ζημιά η οικονομική είναι, άλλα και η ξεφτύλα μαζί να παίζει Ευρώπη ομάδα με χρέη στην πλάτη της. Με μπαταξήδες και δοσατζήδες χάνουν το κύρος τους οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αλλοιώνονται αγωνιστικά, σε περίπτωση που μία ελληνική ΠΑΕ π.χ. χρωστάει, δεν πληρώνει, άρα αποκλείεται στη μέση του δρόμου. Γι’ αυτό, λοιπόν, ισχύει η αδειοδότηση.

Το πρόβλημα, λοιπόν, του καταχρεωμένου Παναθηναϊκού δεν είναι στην… Ευρώπη. Που πρέπει να την ξεχάσει. Επειδή με την σημερινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ είναι αδύνατη, απίθανη η παρουσία στην Ευρώπη, ακόμα κι αν η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι… ελληνικό. Πώς να κρατηθεί, όχι μόνον αγωνιστικά, στο μεγάλο πρωτάθλημα, όταν έχει φουντάρει στα βράχια;

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ