Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ‘ΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΖΕΛΟΣ

 

Μία κουβέντα είναι να πεις «Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός». Σύμφωνοι. Ο Παναθηναϊκός θα ‘ναι πάντα Παναθηναϊκός, στο όνομα. Πόσο, όμως, να βοηθήσει το βαρύ όνομα και η Ιστορία του; Και για πόσα χρόνια ακόμα ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα βιώνει τις ψευδαισθήσεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα.

Η κατηφόρα ξεκίνησε από την καταραμένη πολυμετοχικότητα, που αντί να φέρει τη ζυγαριά στα ίσα με τον Ολυμπιακό, προκάλεσε το… μνημόνιο. Και πλάκωσαν οι ντροπιαστικές ήττες στο ΟΑΚΑ από Λεβαδειακούς και Εργοτέληδες και Ολυμπιακούς από Βόλο μεριά.

Το κτύπημα το τελικό, με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες, δόθηκε με την επιχείρηση να εξελιχθεί ο Παναθηναϊκός σε εταιρεία λαϊκής βάσης με… μεγαλομέτοχο τον Αλαφούζο. Τελικά. Η οικονομική καταστροφή του Παναθηναϊκού δείχνει ολοφάνερα τα σημάδια της στο γήπεδο.
Χθες στη Λαμία. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε μία φουκαριάρικη ομάδα, ολότελα κομπλεξική, φοβική. Χωρίς υπερβολή η Λαμία έδινε εικόνα ομάδας Γ’ εθνικής.

Δεν ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός. Ήταν μόνο στο όνομα. Για να γίνει «πρωταγωνιστής» στο Β’ ημίχρονο και να πάρει το 1-1, χρειάστηκε η Λαμία να παραδώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το δίπλωμα οδήγησης που έχει πάρει νύχτα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ