ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Δεν πανηγύρισα το γκολ από σεβασμό…» σχολίασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο Έλληνας διεθνής αμυντικός της γερμανικής Ντόρντμουντ, ο οποίος σκόραρε εναντίον τον κυπριακού ΑΠΟΕΛ. Απαράδεκτη δήλωση.

Προκλητική για τη νοημοσύνη όσων σκέπτονται. Μία δημόσια τοποθέτηση του ποδοσφαιριστή καθ’ όλα σύμφωνη και άξια χειροκροτήματος για όσους βρίσκονται στις πρώτες δεκαετίες του περασμένο αιώνα.

Αλήθεια, τι είναι εκείνο που… σεβάστηκε στον ΑΠΟΕΛ ο Παπασταθόπουλος; Κι αν αξίζει… σεβασμό η ομάδα του ΑΠΟΕΛ κι όχι η φανέλα που σήμερα φοράει, τότε γιατί πήγε στη μισητή στους Έλληνες Γερμανία και δεν έκανε μεταγραφή στην Κύπρο, ειδικά στο ΑΠΟΕΛ;

Ο παίκτης… σεβάστηκε το ΑΠΟΕΛ διότι είναι ομάδα των αδελφών μας Κυπρίων. Μπα! Η μπάλα πράγματι για κάποιους έχει ακόμα σχέση με την πατρίδα, το έθνος, το γένος, το όποιο ιστορικό παρελθόν που υποτίθεται χωρίζει, ενώνει χώρες, λαούς, συμφέροντα. Για κάποιους, πάντως, σκεπτόμενους τα ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα περισσότερο από λαϊκή διασκέδαση.

Δεν είναι προδότης και άξιος ντροπής ο παίκτης, όταν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα κάθε ομάδας και αντίπαλος κάθε ομάδας. Λυπήθηκε ο Παπασταθόπουλος που η Ελλάδα κέρδισε εκτός την Κύπρο και έτσι έφθασε μέχρι τα μπαράζ η εθνική προκειμένου να διεκδικήσει πρόκριση στο μουντιάλ;

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΟΚ!