«ΜΗΝΥΜΑ» Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΑΒΡΩΝ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ

 

Το οργανωμένο έγκλημα λαμογιάρει σταθερά στο ποδόσφαιρο. Βγάζει μεροκάματο από τις ΠΑΕ του πρωταθλήματος. «Στρατευμένοι» δήθεν οπαδοί στο όνομα των συμφερόντων της ομαδάρας τους είναι πάντα έτοιμοι να δράσουν όπως οι κακοποιοί του αστυνομικού δελτίου. Νταηλίκι έχουν καταστεί απαραίτητοι στον μεγαλομέτοχο και απαιτούν να χαρτζηλικώνονται κανονικά.

Γνωστή πραγματικότητα αυτή. Και επόμενο να συμβαίνει όταν συνήθως ο μεγαλομέτοχος της κάθε μεγάλης ομάδας δεν εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο ως επιχειρηματίας, όπως θα ήταν το υγιές, αλλά ως… ηγέτης του οπαδικού λαού. Από εκεί ξεκινάει το κακό.

Μία στοιχειώδης έρευνα στη μαύρη «μισθοδοσία» των ΠΑΕ φωτίζει αρκετά. Για ανύπαρκτες στην πραγματικότητα εργασίες δικαιολογούνται φράγκα σε «δικά μας» παιδιά των λεγομένων «οργανωμένων φιλάθλων».

Αυτό που έγινε πριν από το ντέρμπυ Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, με την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας «’Εθνος», ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, δεν ήταν ούτε τυχαίο, ούτε αυθόρμητο. Θύμισε την επιχείρηση «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», τον Μάρτιο του 2007 και τη δολοφονία του «οργανωμένου» οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου.

Δεν έχει ξαναγίνει. Εκατοντάδες οπλισμένοι με λοστούς και μαχαίρια γάβροι ξεκίνησαν από Συγρού και αφού διέσχισαν με μηχανάκια Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων έφθασαν στην Λαυρίου και κτυπήθηκαν στην Παιανία με βαζέλους. Οι καταστροφές αυτοκινήτων στο «Έθνος» και οι ξυλοδαρμοί ήταν απλά ένα «μήνυμα» προς τον ομογενή μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ . Και κούμπωσε ο τσαμπουκάς με το θανατηφόρο πανό στο γήπεδο.

Ποια θα είναι η συνέχεια; Του «μηνύματος» η συνέχεια. Εξαρτάται.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ