ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

 

Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνον στο γήπεδο. Όχι, βέβαια. Αυτό που βλέπει ο κόσμος στα 90 λεπτά είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς και σε γραφεία. Βέβαια. Η ομάδα κτίζεται με την ίδια περίπου διαδικασία οικοδόμησης ενός κτηρίου. Βέβαια. Προηγείται ο σχεδιασμός, όχι σηκώνουμε στην τύχη ντουβάρια.

Θες να ανοίξεις θεμέλια, να σηκώσεις κολώνες, όλα βάσει σχεδίου και με απόφαση αγοράς υλικών αυτής ή εκείνης της ποιότητας.

Στην Ελλάδα τι γίνεται; Δεν πάει καλά η ομάδα; Ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Διώξτε τον προπονητή. Πάρε φανέλα ποδοσφαιριστών. Ελληνικά πράγματα. Γραφικά.

Τα βάλανε με τους παίκτες για το ρεζιλίκι του 4-1 από την Κροατία. Οι μόνοι που δεν φταίνε. Κι αν φταίνε, κάνεις μία τρύπα στο νερό αν παίξεις μ’ άλλους διεθνείς. Μ’ άλλον προπονητή. Επειδή τίποτα δεν θα αλλάξει.

Στο φινάλε, αν θες ομάδα, θα την φτιάξεις. Θα δουλέψεις να την φτιάξεις πριν ακόμα αναλάβει ο προπονητής και άσχετα αν σήμερα παίζουν αυτοί ή εκείνοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό, όμως, δεν το ξέρει ο Έλληνας. Την προεργασία της δουλειάς στο ποδόσφαιρο, στον κάθε τομέα. Στην κάθε οικονομική δραστηριότητα. Είναι ο καραγκιοζισμός να απαιτεί κάποιος το καλό αποτέλεσμα χωρίς προηγουμένως να έχει δουλέψει. Χωρίς να έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του όποιου συγκεκριμένου αντικειμένου.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΣΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ