ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΣΕΠΩΝΕΙ Ο,ΤΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ

 

Ο διαιτητής τα παίρνει. Και ποιος δεν παίρνει, δηλαδή. Πάντα κάποιοι λαδώνονται. Δικαστές, εφοριακοί, τελωνιακοί, αστυνομικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Πώς, λοιπόν, να μείνουν στην απ’ έξω οι μαυροφορούσες των γηπέδων όταν υπάρχει προσφορά.

Προεδράρες για το καλό της ομαδάρας τους βάζουν το χέρι στην τσέπη και κάνουν την αμαρτία.

Τα τελευταία χρόνια το αλισβερίσι με τα κοράκια είναι ξεκάθαρο στην Ευρώπη. Ο διαιτητής δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να κερδίσει μία ομάδα. Να εκτεθεί, δηλαδή, ο ίδιος και οι παίκτες να μην εκμεταλλευτούν την εύνοια που θα τους χαρίσει.

Σωστό. Να κάνει τη «δουλειά» του ο σφυρικτράκιας, να σπρώξει την ομαδάρα της προεδράρας, αλλά οι παίκτες να μαλακιστούν. Οπότε, και επειδή ο πρόεδρος ρωτάει «τι θα δω;», η συμφωνία γίνεται ως εξής:

- Τόσα για να δώσω κόκκινη κάρτα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή

- Τόσα για να σφυρίξω πέναλτυ

Ο διαιτητής θα τα πάρει αν «βοηθήσει», άσχετα αν η ομάδα δεν κερδίσει ή χάσει.

Ματς ευρωπαϊκό στο ΟΑΚΑ. Ολλανδός διαιτητής, καρκινοπαθής. Η συμφωνία του Παναθηναϊκού έγινε με την γυναίκα του διαιτητή, ο οποίος πήρε τα λεφτά το ίδιο το βράδυ, μετά το παιχνίδι, στο ξενοδοχείο Πεντελικόν.

Ποια ήταν η συμφωνία; Τόσες χιλιάδες το πέναλτυ, τόσες η κάρτα. «Μιλημένος» και αλλοδαπός, συγκεκριμένα Κροάτης κυνηγός του Παναθηναϊκού, να έχει υπ’ όψιν του ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν φτιαγμένος και ο τερματοφύλακας της αντιπάλου, από χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Οι αράδες αυτές, με αφορμή διαιτησία σε πολύ πρόσφατο παιχνίδι της σούπερ λήγκ. Το κοράκι έκανε την «αποστολή» του, έδωσε τα σφυρίγματα στην ομάδα που έπαιζε εκτός έδρας, και στη συνέχεια ήταν… αντικειμενικός. Δεν κέρδισε η φιλοξενούμενη ομάδα, όμως τι φταίει ο διαιτητής; Όχι και να βάλει ο ίδιος τη μπάλα μέσα.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ