ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΘΟΥΣ!

 

Δεν λέει τίποτα το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να τερματίσει πρώτος στον α’ γύρο. Να γίνει ο «πρωταθλητής χειμώνα». Γιατί δεν είναι επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά αποτυχία των «αντιπάλων» του. Των ομάδων που ξεκίνησαν με τη… δήλωση ότι αμφισβητούν την πρωτιά του πρωταθλητή. Στα λόγια.
Όπως στα λόγια έγινε η «αλλαγή» στην ΕΠΟ και η «εξυγίανση» στο πρωτάθλημα. Γραφικότητες της πολιτικής. Έχουν παραξεφτυλίσει το έργο και η κάθε κυβέρνηση σκοράρει στον αγώνα ενάντια της διαπλοκής και των σκανδάλων. Και κάνουν «αλλαγή» καπάκι στην «αλλαγή». Εμετός.

Δεν υπάρχει (;), λοιπόν, εγκληματική οργάνωση που αβαντάριζε τον Ολυμπιακό, όμως τα εγκλήματα από τα κοράκια συνεχίζονται, κανονικά και με το νόμο. Γίνονται από... ανθρώπινα λάθη.

Σημασία έχει ότι για την διαιτησία αλλά και για την αθλητική δικαιοσύνη στη «νέα εποχή» διαμαρτύρονται ακόμα και ΠΑΕ οι οποίες πρωταγωνίστησαν στην «αλλαγή». Περισσότερο, βέβαια, ο Ολυμπιακός, που πλέον δεν κυνηγάει απλά το πρωτάθλημα, αλλά ένα… διαφορετικό πρωτάθλημα. Ένα τίμιο πρωτάθλημα. Να το σηκώσει και με αριστεία ήθους! Να το πάρει, πάλι, αυτή τη φορά κόντρα σ’ όλους! Σε πείσμα της αδικίας που γνωρίζει.

Και γιατί να μην το πάρει ο Ολυμπιακός όταν του το χαρίζουν. Ο Παναθηναϊκός πρώτος-πρώτος. Είναι πια νοκ-άουτ στον πρωταθλητισμό και μ’ όσες δυνάμεις του απέμειναν στοχεύει στην παραμονή στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ. Αλλεργία με την κορυφή. Της προκαλεί ζαλάδες. Δεν την θέλει! Δεν την μπορεί. Την αποφεύγει, όποτε βρέθηκε με περισσότερους πόντους, όποτε πλησίαζε στην κορυφή έψαχνε τρόπο να πισωγυρίσει.

Ο ΠΑΟΚ. Νίκες με τη ψυχή στο στόμα. Γκέλες αδικαιολόγητες. Εμφανίσεις που προβληματίζουν. Κι αυτός ό,τι μπορεί, όσο περνάει από το χέρι του, κάνει τις προσφορές του στον Ολυμπιακό.

Ο δε Ολυμπιακός μόνο μαλάκας δεν είναι να μη συνεχίζει το μοτίβο της… διαμαρτυρίας. Όπως τα παλιά καλά χρόνια. Τότε που για εννέα χρόνια σερί έχανε το πρωτάθλημα και του έφταιγαν όλοι, από τη διαιτησία μέχρι την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ «ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ» ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΙΣ ΓΚΕΛΕΣ