ΠΡΙΜ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Το 1971 ο μακαρίτης εφοπλιστής από την Άνδρο Νίκος Γουλανδρής είναι 58 χρονών και αντιπρόεδρος, με χρέη γενικού αρχηγού, στον Ολυμπιακό. Είναι η χρονιά του Παναθηναϊκού, της ιστορικής πορείας μέχρι το Ουέμπλευ, στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης.

Με την αποστολή του Παναθηναϊκού ταξιδεύει στην Αγγλία και ο Γουλανδρής! Για το πρώτο ματς στο Λίβερπουλ, σα σήμερα 9 Μαρτίου, με την Έβερτον. Προημιτελική φάση, ο Παναθηναϊκός αποσπά 1-1 και ο Γουλανδρής ξοδεύει χίλιες λίρες για να το γλεντήσουν οι παίκτες του τριφυλλιού και τους δίνει πριμ 150.000 δραχμές.

Αποδεκτό το πριμ από άνθρωπο του «αιώνιου αντίπαλου». Ο Παναθηναϊκός το χαρακτήρισε δημόσια ως «ευγενική προσφορά». Ο Γουλανδρής, επίσης δημόσια, δήλωσε ότι «Όλος ο Ολυμπιακός είναι μαζί σου, Παναθηναϊκέ!...» εν όψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο, απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Με 0-0 ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στα ημιτελικά της Ευρώπης και το ίδιο βράδυ οι παίκτες τα σπάνε στα μπουζούκια. Παρών στο κέντρο Δειλινά και ο Γουλανδρής!

Τέσσερις ημέρες αργότερα είναι το ντέρμπυ ΠΑΟ- Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Οι φιλοξενούμενοι με Καραβίτη, Γιούτσο προηγούνται 2-0 και η δουλειά αρχίζει να βρωμάει στα επίσημα, όπου βρίσκεται ο Γουλανδρής, ο οποίος κατά τους Παναθηναϊκούς έκανε άσεμνη χειρονομία. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 2-2 με Βλάχο, Αντωνιάδη.

Τελικά. Το πριμ των 150.000 δρχ. επεστράφη στον Γουλανδρή λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς», που ήταν μια βολική δικαιολογία για να μην έχει... υποχρέωση στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός. Δεν επιστράφηκαν και οι χίλιες στερλίνες, διότι θεωρήθηκε ποσό που ξόδεψε ο αρχοντάνθρωπος Γουλανδρής χωρίς να... ωφεληθεί ο Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ