ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!

 

Παλιόφιλος. Γάβρος, Αθηναίος, 70 χρονών, επιχειρηματίας. Όνομα δεν χρειάζεται. Με αφορμή αυτό που έγινε στην Τούμπα, το ντου Σαββίδη, στο ματς με ΑΕΚ, ο παλιοσειρά οπαδός του Ολυμπιακού, μου είπε:

''Ξέρω πολύ καλά γιατί έγινα Ολυμπιακός. Γιατί ήταν η ομάδα που εξέφραζε τη γνήσια μαγκιά, με ποδοσφαιριστές αρσενικούς. Ως Ολυμπιακός, λοιπόν, ένοιωσα πολύ άσχημα όταν στην Τούμπα ο Γκαρθία έκανε τον πεθαμένο, επειδή έφαγε ένα αντικείμενο στη μάπα. Θυμάμαι τον προπονητή του Παναθηναϊκού, κάποιον Αναστασίου, που τον πήραν τα αίματα στο Καραϊσκάκη, αλλά η ομάδα κάθισε παλληκαρήσια μέχρι το τέλος, έφαγε 2-0 και οι παίκτες αποχώρησαν σαν άντρες.

Και στο μπάσκετ, στο Ειρήνης και Φιλίας, ο κόσμος μπήκε μέσα, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγούνταν 15 πόντους και ήθελε ένα λεπτό για να τελειώσει. Ο Γιαννακόπουλος είπε θα περιμένουμε όσο χρειαστεί για να παίξουμε και το ένα λεπτό.

Η μαγκιά ήταν να κάτσει ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη στην Τούμπα, ας χάσει 4-0, αλλά να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Μην συγκρινόμαστε με τον ΠΑΟΚ. Μικρή ομάδα είναι, παίρνει πρωτάθλημα κάθε 50 χρόνια, άστηνα να χαρεί κι’ αυτή μία κούπα. Και η ΑΕΚ έπρεπε να κάτσει μέχρι το τέλος, να παιχτούν οι καθυστερήσεις. Τελικά η μόνη αντρική ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό λέω ως γάβρος της παλιάς σχολής''.

Ποια είναι η γνώμη σου; Να πω τη δικιά μου. Σύμφωνοι, το ποδόσφαιρο είναι αντρικό, δεν γουστάρω να το παίζουν κορίτσια. Τι σχέση έχει ο ανδρισμός με την αλητεία; Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, το θέλουμε από επαγγελματίες, για να το απολαμβάνουμε καλύτερα. Δεν πάμε γήπεδο, ούτε στηνόμαστε στην τηλεόραση για να δούμε ποια ομάδα είναι πιο.. αρσενική.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ