ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΚΑΣΤΕΣ

 

Εδώ και 36 ημέρες έχουν τελειώσει οι αποκριές, αλλά το κυβερνητικό καρναβάλι συνεχίζεται κανονικά. Ο δε αρμόδιος υπουργός ντυμένος κουδουνάτος μασκαράς με στολή τερατώδους φαντάσματος απειλεί τις ΠΑΕ με… ποινές. Να τις φάει αμάσητες.

Τέτοια κοροϊδία δεν έχει ματαγίνει. Θα επιτραπεί, λέει, να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αν γίνουν… δεκτοί οι όροι του υπουργείου. Ο απόλυτος αυτοδιασυρμός κάθε έννοιας κυβερνητικής εξουσίας.

Το να μην γίνονται επιτρεπτά τα όργια στα γήπεδα που τρώει στη μάπα η ελληνική κοινωνία δεν είναι… διαπραγματεύσιμα. Δεν περιμένεις να συμφωνήσουν οι ΠΑΕ ότι έχουν την ευθύνη.

Και επειδή πουλάει τσαμπουκά αποκριάτικο ο ωραιοπαθής γυαλάκιας υφυπουργός περιμένει να… συμφωνήσουν οι ΠΑΕ σε ποινές τις οποίες ο ίδιος προτείνει, αλλά ο σύριζας δεν έχει τα μπαλάκια να τις εφαρμόσει. Για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, λέει, να… δεχτείτε ότι θα μπορώ να υποβιβάζω μία ομάδα ως υπεύθυνη εκτροπών.

Το ποδόσφαιρο, για να σοβαρέψουμε την κουβέντα, να ξεφύγουμε από τον αποπροσανατολισμό της ανίκανης και αδιάφορης κυβέρνησης, είναι βιομηχανία. Είναι μπίζνες. Δεν είναι… παιχνίδι «Δεν παίζουμε…, Θα παίζουμε μ’ αυτούς τους όρους». Αυτά είναι αστεία.

Τους κανόνες του «παιχνιδιού» τους βάζει το κράτος. Η κυβέρνηση. Δεν αποφασίζουν οι μεγαλομέτοχοι αν έχουν το δικαίωμα να επηρεάζουν δικαστές, διαιτητές, δημοσιογράφους. Αν έχουν το δικαίωμα να δυσφημούν το ποδόσφαιρο, να μπουκάρουν οπλισμένοι στα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ!