ΛΑΖΑΡΟΣ, ΤΟ ΛΥΣΑΡΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Δεν ήθελε την πρόκριση στον τελικό η ΑΕΚ. Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Λάρισα. Ένα ημίχρονο και πολύ δυνατό αναισθητικό, να σε στέλνει κατ’ ευθείαν για ύπνο. Εκτός κι αν είσαι αεκτζής και βλέποντας τόσο αδιάφορη, τόσο… χαλαρή την ομάδα σου, επόμενο να σκέπτεσαι ότι κάτι βρωμάει. Και να σε πιάνουν τα νευράκια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε και η Λάρισα δεν σκόραρε διότι δεν πίστευε στο γκολ. Η σκέψη της ήταν μόνο στην άμυνα. Στην ανάσχεση. Η ΑΕΚ; «Προσπαθούσε» χωρίς να πιέζει, χωρίς να προκαλεί στον αντίπαλο τον πανικό, το φόβο. Και την αρνητική ψυχολογία ότι από στιγμή σε στιγμή το τρώμε το γκολ.

Τελικά, τη λύση στην ΑΕΚ την έδωσε το λυσάρι της. Ο Λάζαρος. Το βοηθητικό διδακτικό εγχειρίδιο. Το βιβλιαράκι που έχει έτοιμες λύσεις στις ασκήσεις των μαθηματικών. Αυτό είναι το λυσάριον, το λυσάρι.

Ποιος το περίμενε ότι θα βλέπαμε τέτοια γκολάρα, στο έσχατο λεπτό του πεντάλεπτου των καθυστερήσεων. Από το λυσάρι της ΑΕΚ, τον Λάζαρο, με καλοζυγισμένο εναέριο ημιψάλιδο. Κρίμα για την Λάρισα.

Τελικά. Η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση. Την περίμενε να έρθει από τον ουρανό. Και θα την περίμενε ακόμα αν δεν έδινε τη λύση το λυσάρι.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ «ΧΑΜΕΝΑ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ