ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ FACE CONTROL Ο ΤΑΙΛΑΝΔΟΣ

 

Έχει βρωμίσει η πιάτσα στα σενάρια σχετικά με την επιθυμία να εξαγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ένας Ταϊλανδός επιχειρηματίας. Λίστα ολόκληρη φτιάχνει κανείς από τα ονόματα συμπαικτών και υποψήφιων συνεργατών του Ασιάτη, στην περίπτωση που αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ιστορικής ομάδας. Και μαζί τα χρέη της, που είναι κοντά σε 100 εκ. ευρώ.

Περίεργο, ε,; Να αντιμετωπίζεται, να αυτοχαρακτηρίζεται «επενδυτής» ο Ταϊλανδός όταν επιδιώκει να γίνει ιδιοκτήτης μίας καταχρεωμένης εταιρείας, η οποία κυκλοφορεί εμπορικά σε πεθαμένη αγορά. Μία επιχείρηση είναι ο Παναθηναϊκός που στη φάση του σήμερα έχει ανάγκη όχι μόνον την κάλυψη του οικονομικού ανοίγματος, αλλά και την ενίσχυση με παίκτες. Να ξοδέψει ένα χοντρό πακέτο, προκειμένου να ενισχυθεί αγωνιστικά.

Ο Ταϊλανδός ήταν να έρθει στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. Δεν ήρθε. Κανονίστηκε να ήταν χθες Τετάρτη. Δεν ήρθε. Λέγεται ότι θα έρθει σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Και ο άνθρωπος θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό όχι υποβιβασμένο στην Β’ εθνική.

Σήμερα στη διοργανώτρια super league για μία φορά ακόμα μαζεύονται για να αποφασίσουν να μην υποβιβάζεται ΠΑΕ για χρέη. Να γλυτώσει ο Παναθηναϊκός, του Αλαφούζου που έχει φεσώσει κόσμο. Αυτό τι σημαίνει; «Διευκολύνεται» ο Αλαφούζος ή ο Ταϊλανδός;

Αν αλλάξει ο κανονισμός, τότε θα νομιμοποιηθεί το «Δεν πληρώνω» προεκλογικά του συριζαίων. Παγκόσμια πρωτοτυπία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μαλάκες είναι οι ΠΑΕ που πληρώνουν μισθούς και εφορίες. Πέρα απ’ αυτό.

Ποιος είναι ο Ταϊλανδός; Ο Παναθηναϊκός δεν ανήκει μόνον στον Αλαφούζο και σ’ όποιον είναι μεγαλομέτοχος του. Το ποδόσφαιρο και η κοινωνία έχουν ανάγκη τον Παναθηναϊκό μόνον όταν αυτός λειτουργεί νόμιμα. Επειδή ΟΛΕΣ οι ΠΑΕ κατά καιρούς έχουν πέσει σε νύχια απατεώνων, διπλωματούχων κι όχι, επιβάλλεται τα αρμόδια όργανα να περάσουν από face control τον όποιον υποψήφιο αγοραστή του Παναθηναϊκού. Είναι η απόλυτη αφέλεια να βαπτίζουν «σωτήρα» τον Ταϊλανδό. Απεναντίας, φρόνιμο θα ήταν να βεβαιωθούν οι σχετικές εγγυήσεις, αν τελικώς προχωρήσει η αγοραπωλησία.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ