ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ- ΤΑΙΛΑΝΔΟΥ

 

Ο Ταϊλανδός ήρθε στην Αθήνα και τα είπε με τον Αλαφούζο, για την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ούτε σημαίνει κάτι επί της ουσίας η κοινή ανακοίνωση των δύο επιχειρηματιών, σχετικά με τη διαδικασία της αγοραπωλησίας.

Το πρώτο πραγματικό βήμα για να αλλάξει ιδιοκτήτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι να διαπιστωθεί πόσο χρεωμένο είναι το μαγαζί. Αυτό θα γίνει γνωστό μετά από κάποιες εβδομάδες. Μετά θα τα ξαναπούνε οι δύο πλευρές. Τελικά, πόσα λεφτά θα διαθέσει ο Ταϊλανδός, πόσα λεφτά θα απαιτήσει ο καναλάρχης.

Αντιληπτό το γιατί πουλάει ο Αλαφούζος, αν πράγματι πουλάει όπως ο ίδιος δείχνει δημόσια. Δίνει τον Παναθηναϊκό διότι δεν τον παίρνει άλλο. Είναι αδύνατον να παραμείνει αν δεν φύγει έτσι ή αλλιώς από την ομάδα.

Δεν αποκλείεται ο Αλαφούζος να συνεχίζει τα παιχνίδια του. Είχε δηλώσει ότι φεύγω, εγκαταλείπω οριστικά τον Παναθηναϊκό. Δεν έφυγε. Κι πώς να έφευγε, άλλωστε.

Ακόμα ο Αλαφούζος ανέλαβε δημόσια την υποχρέωση να πληρώνει. Δεν πλήρωνε. Σήμερα εμφανίζεται ότι πράγματι πουλάει την ΠΑΕ. Τι ακριβώς πουλάει, όμως; Πόσο χρεωμένη πουλάει την ανώνυμη εταιρεία, και ποιες είναι οι αληθινές απαιτήσεις του από τον Ταϊλανδό.

Από την άλλη, ο Ταϊλανδός γιατί αγοράζει τον Παναθηναϊκό; Είναι από κούνια βάζελος; Για να πάρει το… πρωτάθλημα. Μήπως για να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Αλαφούζος. Τι απ’ όλα;

Δεν είναι φρόνιμο να ενθουσιάζεται κανείς για την… αλλαγή (;) στον Παναθηναϊκό, όταν δεν γνωρίζουμε τις σκέψεις, τις προθέσεις του Ταϊλανδού. Και τον ίδιον ως άνθρωπο. Δεν βγήκε σε καλό επειδή καταψηφίστηκε ο πρωθυπουργός που δεν γουστάρουμε. Ναι, στον Ταϊλανδό, διότι γνωρίζουμε την αξιοπιστία του και την επιχειρηματική του δεινότητα. Ποτέ «Ναι» σε κάποιον άγνωστο επειδή δεν αντέχουμε άλλο τον Αλαφούζο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»