ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ... ΠΑΡΑΓΚΑ

 

Πρωτάθλημα 180 στη σειρά των ΠΑΕ. Σαιζόν 1995-96, 32η αγωνιστική, παιχνίδι Παναθηναϊκός- Απόλλων. Η Ιστορία δεν είναι γραμμένη όπως γουστάρει ο καθένας, και όχι εκτός πραγματικότητας.

Σα σήμερα 19 Μάϊου, το 1996, ο πρωταθλητής 1995 και πρώτο φαβορί να το ξαναπάρει Παναθηναϊκός υποδέχεται τον αδιάφορο Απόλλων, ο οποίος πριν 4 ημέρες έχασε με το βαρύ 7-1 από την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου.

Στο 8 κιόλας προηγείται με τον Ντέμη Νικολαϊδη ο Απόλλωνας που γρήγορα μένει με δέκα παίκτες. Όργιο διαιτησίας από τον Αθηναίο Παπαπέτρου. Ο Μπορέλι 1-1 στο 11 και στο 35 από θέση οφσάιντ ο Βαζέχα 2-1. Ο Δώνης αστοχεί σε κτύπημα πέναλτυ, το απόκρουσε ο γκολκήπερ Ράπτης. Στο 81 ο Γεωργιάδης του Χ. το 3-1.

Η ΑΕΚ «Χ» στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός κάνει πέντε τους βαθμούς διαφορά. Η βαθμολογία τελικά: Παναθηναϊκός 83, ΑΕΚ 81, Ολυμπιακός 69, Ηρακλής 58, Ξάνθη 47 κ.α.. Υποβιβάστηκε για δεύτερη φορά ο Πανιώνιος.

Στις 12 Μαϊου, μία Κυριακή πριν το ματς με τον Απόλλωνα, 31η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός πέρασε με 1 - 0 στην Καλαμάτα με μαϊμού πέναλτυ στον Βαζέχα, από τον διαιτητή Τεβεκέλη. Αγνοήθηκε πέναλτυ υπέρ της Καλαμάτας. Μια εβδομάδα πίσω, 30η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός μετά από 9 χρόνια κερδίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με γκολ οφσάιντ. Μη λησμονήσουμε το «ρεσιτάλ Σπανέα» την 21η αγωνιστική, στο 3-1 του Παναθηναϊκού με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ένα όργιο πλαστογραφίας από το κοράκι.

Τελείωσε το πρωτάθλημα το 1996, οι βάζελοι φώναζαν «Ποτέ Πια Πρωτάθλημα στον Πειραιά» και… τυχαίο (;) στήθηκε η Παράγκα του Θωμά.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ