ΘΑ «ΜΙΛΗΣΕΙ» Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός στο προσεχές πρωτάθλημα; Ο μη αδειοδοτημένος Παναθηναϊκός. Ο έχων, δηλαδή, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Και ακριβώς λόγω του ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί, θα ξεκινήσει με μείον έξι βαθμούς και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους στις μεταγραφές. Με μια άλλη κουβέντα, ακόμα κι αν έχει ρευστό η ΠΑΕ, ακόμα κι αν είχε διάθεση να σπρώξει πακέτα στις μεταγραφές, δεν πρόκειται επί της ουσίας να ενισχυθεί αγωνιστικά με παίκτες.

Λοιπόν; Το ερώτημα παραμένει. Τι ψάρια να πιάσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα 2018-19. Εύκολο να πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός. Με Αλαφούζο μεγαλομέτοχο ή όποιον άλλον. Μ’ αυτούς η μ’ εκείνους τους παίκτες. Επειδή «μιλάει» η βαρειά φανέλα με το τριφύλλι.

Μια τέτοια ρομαντική και συναισθηματική προσέγγιση είναι εξωπραγματική. Και απομυθοποιητική για τον υποτιθέμενο μαγνητισμό της φανέλας δημοφιλούς ομάδας. Δυστυχώς, η φανέλα «παίζει» στο γήπεδο μέχρι ένα βαθμό. Οι όποιοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με τη φανέλα του Πλατανιά ή της Κασσιόπης σίγουρα θα είχαν πιο χαμηλή θέση στη βαθμολογία.

Ο οπαδός, ο κάθε οπαδός, της κάθε ομάδας, δεν είναι με τον παίκτη, αλλά με τη φανέλα. Πόσο, όμως, να βοηθήσει η συγκεκριμένη φανέλα του Παναθηναϊκού, όταν για πρώτη φορά στην Ιστορία της η ομάδα θα μπει στο πρωτάθλημα με το κεφάλι κατεβασμένο. Για πρώτη φορά δεν θα έχει ούτε στα λόγια, υψηλούς στόχους.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ «ΠΟΥΛΗΣΕ»ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΕ;