ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΙ

 

Ποιά ομάδα θα πάρει το μουντιάλ του 2018; Άκυρον! Τα παιχνίδια ξεκινούν σήμερα στις 6 μ.μ. με το Ρωσία- Σαουδική Αραβία κι αν με το καλημέρα, με το καλησπέρα, αρχίζουμε τέτοια κουβέντα είμαστε άουτ. Και αράουτ και οφσάιντ.

Μπάλα θα δούμε; Αυτό μας ενδιαφέρει, όχι αν θα το σηκώσει η Βραζιλία ή η Γερμανία. Η Αργεντινή ή η Ισπανία και η Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη υποψήφια.

Μεγάλοι αγώνες, υψηλά κίνητρα, όμως μόνον ξεκούραστοι δεν είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Όσο κι αν “φτιάχνονται” από τους ειδικούς δεν αγνοείται ότι το μουντιάλ γίνεται πάντα στο τέλος της σαιζόν, μάλλον καπάκι μετά το τέλος της σαιζόν.

Ύστερα είναι και η σκοπιμότητα του αποτελέσματος. Παίζουν οι ομάδες όχι για το θέαμα, αλλά για την πρόκριση. Για το προχώρημα στην επόμενη φάση. Και η ομάδα που στοχεύει μέχρι τον τελικό, λαμβάνει υπ’ όψιν το ζόρι αυτών ή των άλλων εν όψει παιχνιδιών.

Πρώτα είμαστε ποδοσφαιρόφιλοι, όχι π.χ. αγγλόφιλοι ή γερμανόφιλοι. Πρώτα θέλουμε να μαγευτούμε από καλή μπάλα, όχι να το πάρει π.χ. η Αργεντινή ή η Βραζιλία.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΡΙΣΤΗΚΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΗΠΩΝ