ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ

 

Το ποδόσφαιρο, και δεν παριστάνω τον κουλτουριάρη, δεν είναι μόνο να το βλέπεις, ούτε για να ποντάρεις τίποτα ψιλά στο στοίχημα. Το ποδόσφαιρο είναι ο μεγάλος καθρέπτης. Ο πιο μεγάλος της ζωής καθρέπτης, και των ανθρώπων. Ποιοι είναι, και πως κυκλοφορούν στους αιώνες.

Για τα αιώνια πράγματα μιλάμε. Αυτά που δεν αλλάζουν, ούτε και πρόκειται. Γιατί; Αφού δεν άλλαξαν στους αιώνες των αιώνων, γιατί να αλλάξουν σήμερα, αύριο.
Πορτογαλία - Μαρόκο. Στο γήπεδο τα έδειξαν όλα. Ποιοι είναι. Γνωστά πράγματα. Αυτά που περίμενες να δεις στο παιχνίδι τους. Φρίκη η Πορτογαλία. Και με τον Φερνάντο Σάντος προπονητή έδεσε το γλυκό. Μη χάσουμε. Αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος.

Έτσι πήρε το Ευρώ η Ελλάδα το 2004. Μέσα στην Πορτογαλία, την οποία αντιμετώπισε στον τελικό. Έτσι πήρε το Ευρώ η Πορτογαλία το 2016. Μέσα στην Γαλλία, την οποία αντιμετώπισε στον τελικό. Με αντιποδόσφαιρο. Στο αντάρτικο. Στο πειρατικό. Στο κλεφτοκοτάδικο.

Πορτογαλία είναι, όχι Γερμανία και Ιταλία. Θα κοιτάξει να κλέψει κότες, όχι κανένα χρηματοκιβώτιο. Μέχρι εκεί είναι. Ας έχει καλούς παίκτες.. Και καλύτερους από τον αντίπαλο. Πορτογαλία είναι. Κλεφτοκοτάδες. Βάλανε γκολ με τον Ρονάλντο και αμάν να το κρατήσουμε. Με άμυνα. Παθητική άμυνα.

Μαρόκο. Οι φουκαράδες. Όλο το γήπεδο δικό τους, η μπάλα δική τους, όμως είναι Μαροκινοί. Καρπαζοεισπράκτορες. Μοιρολάτρες. Δεν παίρνουν την τύχη στα χέρια τους. Να οδηγήσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Το 'ριξαν στις πασίτσες. Καμιά ορμή. Καμιά αποφασιστικότητα. Καμιά αυτοπεποίθηση, ότι ''Δεν φεύγουμε από το γήπεδο αν δεν νικήσουμε αυτούς τους αντιπάλους''.

Τεράστιο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού εκφράζει το ηττοπαθές Μαρόκο. Η εθνική ομάδα του Μαρόκου. Οι φουκαράδες. Αφήνουμε το παρόν και το μέλλον μας στους άλλους, στους ξένους, στον βασιλιά, στην κυβέρνηση, στα κόμματα. Εμείς απλά ακολουθούμε.

Αξιολύπητοι οι Μαροκινοί. Να έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη από τους κλεφτοκοτάδες Πορτογάλους του κομπλεξικού Σάντος και να μην πιστεύουν ό,τι τους αξίζει. Αξιολύπητοι οι Μαροκινοί. Αξιολύπητο το τεράστιο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που κυκλοφορεί στον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ