ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

 

Παίζει ο Παναθηναϊκός με την Ρεάλ, αγώνας τσάμπιονς ληγκ, στη Μαδρίτη. Πρόεδρος Άγγελος Φιλιππίδης, προπονητής ο μακαρίτης Γιάννης Κυράστας. Μεσημέρι, ανήμερα του παιχνιδιού, η καστιλιάνικη ομάδα έχει καλέσει το “προεδρείο” της ελληνικής ομάδος σε μια κλειστή και σύντομη εκδήλωση. Όχι περισσότερα από 12 άτομα και από τις δύο πλευρές.

Το τραπέζι μακρύ, στενό, σ' ένα χώρο των γραφείων της Ρεάλ. Από τη μία πλευρά οι άνθρωποι της Ρεάλ, από την άλλη του Παναθηναϊκού, μέσα στους οποίους είναι και μια γυναίκα Ελληνα δημοσιογράφου.

Στην ομάδα της Ρεάλ είναι τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της, διαφορετικής γενιάς. Ο Χέντο και οι αργεντίνικης καταγωγής Ντι Στέφανο και Βαλντάνο. Οι δύο κρατάνε πόστο στο τεχνικό επιτελείο, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο τιμής ένεκεν είναι πρόεδρος. Επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου κατά τύχη κάθεται ακριβώς απέναντι του Ντι Στέφανο. Ήρθε η στιγμή της ανταλλαγής των δώρων. Η έκπληξη! Ο γέρος Ντι Στέφανο δεν έδωσε το πακέτο με το σουβενίρ αξίας στην κυρία, όπως άνετα θα μπορούσε να το κάνει καθιστός, χέρι με χέρι, αλλά σηκώθηκε όρθιος, έκανε τον κύκλο του μεγάλου τραπεζιού, πλησίασε την φιλοξενούμενη και της το πρόσφερε με μία ελαφρά υπόκλιση!

Υπ' όψιν ότι “ο Λένιν του ποδοσφαίρου”, όπως τον αποκαλούσαν διότι είχε μεγάλο μυαλό ως επιθετικός, δυσκολευόταν να περπατήσει. Κι όμως έδειξε κλάση τζέντλεμαν. Δύο χρόνια πριν πεθάνει, στα 86 του κι ενώ μετακινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι, παντρεύτηκε την 40χρονη γραμματέα του.

Ο Αλφρέδο ντι Στέφανο, για κάποιους αυτός είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής, γεννήθηκε στο Μπουένος Άϋρες στις 4 Ιουλίου 1926 και έπαιξε σε τρεις εθνικές ομάδες, της Αργεντινής βέβαια, της Κολομβίας και της τελευταίας του πατρίδας, της Ισπανίας. Ξεκίνησε από την Ρίβερ Πλέητ και για 11 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (1953 - 64). Πέτυχε 829 γκολ, κι όταν κρέμασε τα παπούτσια έγινε προπονητής, στην Αργεντινή και στην Ισπανία, κάθισε και στον πάγκο της Ρεάλ.. Πέθανε σα σήμερα 7 Ιουλίου, το 2014.


Διαβάστε ακόμα:

IN GOD WE TRUST