ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ... ΑΛΛΑΞΕ

 

“… Και ο Μιράντα στον Ολυμπιακό!” είναι το πρωτοσέλιδο. Πήραν τον τάδε και τον δείνα, βάλανε στη σακούλα και τον… Μιράντα. Ποιός είναι αυτός; Δανεικός από την Γουλβς. Πορτογάλος στόπερ που δεν τον έχει ανάγκη η λονδρέζικη ομάδα την προσεχή σαιζόν, όπου επέστρεψε στην πρέμιερ. Κι αύριο, ο Ολυμπιακός θα συναντηθεί με την Γουλβς ή μια άλλη στα ίδια περίπου κυβικά, και με τον Μιράντα μέσα ο θρύλος θα απαιτεί να προκριθεί αυτός.

Πάνε για πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Σιγά που δεν θα πήγαιναν. Γι’ αυτό βάλανε τον Μιράντα να το πει. “Να ξαναγίνουμε πρωταθλητές” φέρεται να δήλωσε ο νέος πρωτοσέλιδος. Τζάμπα πληρώνει τον αρμόδιο υπάλληλο ο Μαρινάκης. Αλλοιώς έπρεπε να το διατυπώσει ο Μιράντας. Άκου, “θα ξαναγίνουμε…”. Ήταν πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν και φιλοδοξεί να… ξαναγίνει στο μέλλον. Σε μαλάκες απευθύνονται; Οπωσδήποτε.

Δυστυχώς. Δυστυχέστατα! Ο πλανήτης ταλαιπωρείται από τον αιώνιο ανώνυμο μαλάκα. Αυτός είναι που ορίζει τους opinion makers. Παγκόσμιο παραμύθι ότι κάτι σαΐνια σπέκουλες και μελλοντολόγοι είναι αυτοί που διαμορφώνουν άποψη. Επί του θέματος!

-Γιατί, ξέφυγα, θαρρείς;

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι οι πρωτοσέλιδες μεταγραφές. Παικταράδες που ήρθαν, θα έρθουν. Ούτε πρώτοι είναι, ούτε τελευταίοι. Το ζόρι είναι πως θα ξεφορτωθεί η ομάδα τους πρωτοσέλιδους που πήρε μόλις πριν ένα, ενάμισυ χρόνο. Τους ακριβοπληρωμένους που δεν κρίνονται άξιοι να παραμείνουν. Γιατί είναι φύρα στο μαγαζί.

Και αναρωτιέται ο μη μαλάκας. Ο γάβρος που δεν μασάει από τις πρωτοσέλιδες βόμβες. Άνθρωπος της πιάτσας ο Μαρινάκης, κι όχι απατεώνας. Είναι πια και παλιοσειρά στη μπάλα. Μέγεθος το άτομο, επτά στα επτά ξηγήθηκε. Τα λεφτά τα βγάζει με τη δουλειά του, όχι με τίποτα βρωμοδουλειές. Γιατί, λοιπόν, τα πετάει για πλάκα σε παίκτες περίεργους. Τρελά λεφτά έτσι, και δεν μιλάμε για ποσά μαϊμού.

Είναι δυνατόν ο εφοπλιστής να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ κι όχι στραγάλια, στους διάφορους Εμενίκε; Τι, λοιπόν, φταίει στον Ολυμπιακό και μαζεύει τους διάφορους Μιράντες, κάποιους Σεμπάδες, Πάρντους και σία. Αλλά και Καρσελάδες που ζύγιζαν αλλά δεν έπαιξαν.

Κάτι φταίει. Δεν γίνονται οι κατάλληλες επιλογές. Δεν παίρνουν τις αποφάσεις αξιόπιστα στελέχη. Κάτι νοσηρό παίζει στα αποδυτήρια που υπονομεύει αγωνιστικά την ομάδα. Τι ακριβώς απ’ αυτά;

Το αφεντικό ξέρει, κι άσε το σότο ότι πολεμάει την ομάδα ο… σύριζας. Τα προσκοπάκια του σύριζα, αυτά τα ελεεινά πολιτικά υποκείμενα να τα βάλουν με κοτζάμ Ολυμπιακό. Με ποιούς όρχεις;

Κατί άλλο φταίει. Και ό,τι να’ ναι αυτό, δεν γιατρεύεται με τα... πρωτοσέλιδα. Το σκηνικό άλλαξε. Αντίπαλος δεν είναι ο λαϊκής βάσης που πλέον έγινε του μεγαλομετόχου Αλαφούζου Παναθηναϊκός. Ο αιώνιος εχθρός, αλλά για τα δόντια του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη. Έχει αρχίσει και κουνάει την ουρά του ο ΠΑΟΚ που με αυλικούς και παρατρεχάμενους του πιστολέρο Ιβάν στήνει κατάσταση. Και η πάντα… ύποπτη και απρόβλεπτη και ανεξερεύνητη ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ