ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Σηκώνεται το πρωί με άδειο στομάχι και δεν ανοίγει το ψυγείο. Γιατί να το ανοίξει; Το ξέρει ότι είναι άδειο, ούτε τίποτα μπαγιάτικο παίζει. Το άτομο ικανό είναι για όλα. Επειδή πεινάει. Επειδή δεν έχει να φάει. Κι αν χρειαστεί θα κλέψει, θα προδώσει, θα εκβιάσει, ακόμα και θα σκοτώσει.

Champions league. Τι είναι αυτό; Η αφρόκρεμα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας είναι. Και επειδή η κρεμ ντε λα κρεμ περιορίζεται σε 5 – 6 ομάδες. Και επειδή τους χρειάζονται τουλάχιστον 25 – 30, στο κόλπο θα μπουν και κλαμπ Β’ και Γ’ διαλογής από το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο.

Μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να περάσουν στους ομίλους του champions league. Για την κονόμα, βέβαια, Μόνο για τα μπερντέ. Δεν μιλάμε για τη δόξα του πράγματος και την υψηλή διάκριση. Αυτά είναι για την εξέδρα. Να πα’ να γαμηθεί ο οπαδός όταν δεν καταλαβαίνει. Να έχει, δηλαδή, την απαίτηση να παίζει μπάλα, να προσφέρει θέαμα η ομάδα του, μάλιστα όταν αυτή είναι ελληνική. Όχι ευρωπαϊκή.

Λέμε ευρωπαϊκή την όποιας εθνικότητας ομάδα που έχει τα φόντα να διακρίνεται στην Ευρώπη. Τοπική ομάδα, όχι ευρωπαϊκή είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, διότι σκάνε μύτη, αν σκάσουν, στο champions league κάθε 20 και 30 χρόνια.

Έτσι που λες. Το ευρωπαϊκό κλαμπ κάνει τα κουμάντα του με στόχο να ΑΥΞΗΣΕΙ τα έσοδα του με την παρουσία στο champions league. Η ελληνική ομάδα κυκλοφορεί με την αγωνία να τρουπώσει στη λαμπερή διοργάνωση και ό,τι αρπάξει. Για τον επιούσιον.

Το λέει ο διαχρονικός Εβραίος από καταβολής. Πρώτα η επιβίωση. Το πρωταρχικό δόγμα ζωής, από τα βιβλικά χρόνια, το survival. Να έχουμε πρώτα να τρώμε, και μετά όλα τα άλλα. Για να μην υποχρεωθούμε να εκτροχιαστούμε. Να παρανομήσουμε. Να βλάψουμε τον άλλον. Και μας τιμωρήσει ο Θεός.

Ανάσα ζωής είναι για την ελληνική ομάδα το χοντρό πακέτο του champions league.. Ακόμα και το ψιλό του europa league. Δεν ισχύει το έχει δεν έχει έσοδα η ομάδα, να κόψει το λαιμό του ο πρόεδρος να τα σπρώξει. Όχι, κύριε. Αν το αφεντικό βάζει το χέρι στην τσέπη, τότε το πιθανότερο πρόκειται για τυχοδιώκτη. Άτομο ύποπτο. Επικίνδυνο.

Αφεντικό σημαίνει να διαχειρίζεται επιχειρηματικά το σήμα και την όποια δυναμική της ομάδας. Καπιταλισμό έχουμε. Θα κινηθεί με τα προβλεπόμενα έσοδα του μαγαζιού, χωρίς παραμύθι φούρναρης δωρεές, φιλανθρωπίες. Αυτά τα κωλομπαρίστικα της λαϊκής βάσης είναι πονηρά. Ναι στη λαϊκιά βάση αν πράγματι υπάρχει τέτοια. Με τσογλαναρία, χουλιγκαναρία και κουλτούρα Μεγάλε, θεέ, πάρε την ΠΑΕ και Βάλε στον κώλο τα λεφτά, η λαϊκιά βάση είναι ακροατήριο του απατεώνα που είπε Τσοβόλα, δώστα όλα.

ΑΕΚ, λοιπόν, με Βίντι και ο ΠΑΟΚ με Μπενφίκα θα παίξουν για το αποτέλεσμα. Όπως στο γράφω και όπως το διαβάζεις. Για το μεροκάματο. Για το πακέτο του champions league, όχι να κάνουν επίδειξη της ομαδάρας τους. Με άμυνα ο ΠΑΟΚ έκανε το 3 – 0 εκτός, στην Βασιλεία. Με άμυνα η ΑΕΚ πήρε αποτέλεσμα δυο φορές από την Σέλτικ. Το ίδοα έργο θα γίνει πάλι. Και ο Θεός, του ποδοσφαίρου, να ‘ναι καλά.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ