ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Το κορόιδο μασάει τις μπαρούφες του Γιώργου Δώνη, προπονητή του Παναθηναϊκού. Ότι επέστρεψα στην ομάδα της καρδιάς μου, να είμαστε όλοι ενωμένοι, κάτι τέτοια περίεργα. Λόγια αταίριαστα για επαγγελματία. Ακόμα κι αν ο κώουτς πιστεύει αυτές τις πολυμεταχειρισμένες μπούρδες, εύκολα να θεωρήσει κάποιος ότι ο κύριος κάνει την πλάκα του.

Καμία πλάκα! Ο Δώνης τη δουλειά του κάνει. Που ειδικά στον Παναθηναϊκό, τούτη την εποχή δεν περιορίζεται μονάχα στο προπονητηλίκι. Παίζει, κυρίως, ο τομέας δημόσιες σχέσεις. Κι αυτά που ήδη σαλιάρισε ο Δώνης ήταν για ζέσταμα, στην πορεία θα παίξει κάργα το παραμύθι “Παναθηναϊκός είμαστε, μπορούμε να ξαναγίνουμε μεγάλη ομάδα κι.άλλα παρόμοια φαιδρά”.

Το λέμε με τη μια και χωρίς πολλά λόγια. Ο Παναθηναϊκός και να υποβιβαστεί ξεκάθαρα, αγωνιστικά, ο προπονητής του δεν θα χαρακτηριστεί αποτυχημένος. Ούτε θα ζητηθούν ευθύνες από τους ποδοσφαιριστές αυτού του ρόστερ. Όλα θα τα χρεωθεί ο Αλαφούζος.

Κι εγώ να ήμουν προπονητής θα πήγαινα τρέχοντας στον Παναθηναϊκό. Να, γιατί δεν εγκατέλειψε μέχρι τελευταία στιγμή ο Ουζουνίδης, σε πείσμα των αντιπαναθηναϊκών, των πρωτόγνωρων για την ομάδα συνθηκών. Να, γιατί συμφώνησε ο Δώνης να αναλάβει μια χαμένη υπόθεση. Όχι και για τον ίδιο χαμένη!

Μοναδική ευκαιρία ο χρεοκοπημένος Παναθηναϊκός για τον όποιον φιλόδοξο επαγγελματία προπονητή. Όλο το γήπεδο της επικοινωνίας δικό του. Ποιος άλλος να τολμήσει να μιλήσει από το μπαλκόνι; Ο μεγαλομέτοχος. Θα αδειάσουν οι… πάγκοι της λαϊκής. Ο Κωνσταντίνου. Ο Σιωπήλης. Ο Στάμος. Θα τους πάρουν στο κυνήγι με τα μοτοσακό οι χούλιγκαν.

Ο Δώνης, βρίσκει άδειο το θρόνο του... ήρωα στον Παναθηναϊκό του 2019. Θα αναδειχθεί στον πιστό εργάτη του συλλόγου. Θα είναι ο μόνος που τραβάει κουπί σε κατάσταση ναυμαχίας. Υπόδειγμα καριερίστα που φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου.

Ευκαιρία, λοιπόν, Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ είναι αυτός ο Παναθηναϊκός, ο έτοιμος για φούντο, και για τους νεαρούς, τα στραβάδια ποδοσφαιριστές του. Η ευλογημένη ευκαιρία διότι θα παίζουν χωρίς πίεση και θα γίνουν πασίγνωστοι σε ομάδα η οποία λόγω της φανέλας της θα ‘ναι έτσι ή αλλοιώς στη σέντρα της επικαιρότητας.

Τελικά, το σενάριο που μάλλον θα επιβεβαιωθεί. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει καλά, καμία έκπληξη περί αυτού, αλλά προπονητής και παίκτες θα βγουν κερδισμένοι. Το στάνταρ.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ