ΠΟΙΟΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

 

Δεν το αντέχω. Δεν μπορώ άλλο. Μέχρι που θα γίνω Λευτέρης Παπαδόπουλος. Να αμολύσω στίχους παραπονιάρικους, αλλά κουλτουριάρικους για τον ΠΑΟΚ. Πιο σωστά γι' αυτούς που με τα γραπτά τους, τα δημοσιογραφικά και ρεπορταζιακά, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στην ομάδα λες και είναι ακόμα φουκαριάρα. Και προσέξτε το παιδί, το ανήλικο και άβγαλτο, μη γλυστρήσει, μην πονέσει.

Ο λαός του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το μηντιακό τάγμα του ΠΑΟΚ. Όλοι τους φταίνε, που μια ζωή η ομάδα αποτελεί το αρνητικό φαινόμενο, αποκλειστικής κοπής. Δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη όλη. Σε μπούγιο κόσμου η τέταρτη στη χώρα ομάδα να είναι… μακράν η πρώτη στο σωρό όλων των άλλων. Όλων των εκτός κόλπου ομάδων.

Οι αράδες με αφορμή ότι σα χθες 13 Σεπτεμβρίου, το 1972, η παοκάρα έδωσε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της Ιστορίας της. Δεν παίζει το πεθαμένο κύπελλο Εκθέσεων.

Μπροστά σε 5.000 παοκτσήδες στο Πράτερ της Βιέννης η ομαδάρα πήρε 0 – 0 από την προβληματική Ραπίντ. Αποκλείστηκε, βέβαια, με 2 – 2 στη ρεβάνς της κατάμεστης Τούμπας παρ' ό,τι ήταν το φαβορί στο κυπελλούχων. Επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ο γνωστός, ο αιώνιος ΠΑΟΚ. Ο κομπλεξικός. Ο αδικημένος από την πουτάνα την Αθήνα. Ο πεντακάθαρος, όχι ο βρώμικος και του παρασκηνίου, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ.

Δεν μπορώ άλλο. Δεν αντέχω άλλη παοκτζήδικη κλάψα. Τόση αδικία σε βάρος του ΠΑΟΚ από τους ίδιους τους ανθρώπους του. Να είναι πλέον δυνατός, να μην έχει ανάγκη τίποτα και να τον… προστατεύουν με το ζόρι. Τον ΠΑΟΚ που σήμερα τα έχει όλα. Λεφτά, παίκτες, κόσμο βέβαια, και απ ευθείας κονέ με τα λεγόμενα κέντρα εξουσίας.

Αυτή είναι η αδικία. Να μη μειονεκτεί ούτε στα νύχια ο ΠΑΟΚ από τους άλλους δυο ανταγωνιστές, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, και οι δικοί του να τον αντιμετωπίζουν λες και είναι της καρπαζιάς. Μη μου άπτου. Και τι θα γίνει που έχει μπροστά του τον ΟΦΗ εκτός, μετά Τσέλσυ και ΑΕΚ, και καπάκι τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ξεκάθαρα πράγματα. Αν ο ΠΑΟΚ το ξαναχάσει, θα φταίνε οι προστάτες του, είτε πουλάνε νταβατζηλίκι διότι χαρτηλικώνονται, είτε όχι. Αυτοί είναι οι πρώτοι υπαίτιοι που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόσωπο στην Ευρώπη και μια ζωή μένει εκτός πρωταθλήματος. Ναι, αυτοί οι αξιοθρήνητοι ορκισμένοι υπερασπιστές, γιατί απλά δεν πιστεύουν στην ομάδα.

Έτσι είναι. Αν είχαν εμπιστοσύνη στην παοκάρα, δεν θα μετέδιδαν με τρόπο χολερικό την ανασφάλεια στην εξέδρα. Και ότι μας έχουν στο σημάδι οι πούστιδοι οι αντίπαλοι του κράτους των Αθηνών.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Συμπτωματικό. Γιατί ο ΠΑΟΚ τρώει πρόστιμα από την UEFA και παίζει με άδεια Τούμπα στην Ευρώπη. Γιατί κάθε χρόνο αφαιρούνται βαθμοί στο πρωτάθλημα από τους τσαμπουκάδες στην Τούμπα. Μια ψαριά από δίκτυ στον πάγκο του Ολυμπιακού το 2014, μπούκα θεατών στον αγωνιστικό χώρο με Μπορούσια το 2015, διακοπή με Ολυμπιακό το 2016, πανό ''πολιτικό'' με Σάλκε το 2017. Τι να πρωτοθυμηθείς.

Καμιά έκπληξη αν και στο νέο πρωτάθλημα θα επαναληφθούν τα αίσχη με το ρολό στη μάπα του προπονητή του Ολυμπιακού και την έφοδο του κουμπουροφόρου Σαββίδη. Γιατί όχι. Όταν όλα δικαιολογούνται, και πάντα το θύμα είναι ο ΠΑΟΚ.

Όπως ο ΠΑΟΚ, το ίδιο η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν βαρύ πρόγραμμα. Δηλαδή, τι; Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ΑΕΚ και η ΑΕΚ δεν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ.

Πόνεσε ο αποκλεισμός από την Μπενφίκα; Με τη συμπλήρωση 150 αγώνων στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ το 2015 έπαιξε με κάποια Κράσνονταρ. Το ξεχνάνε; Το 0 – 0 στην Τούμπα και την ήττα 2 – 1 εκτός.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι η Νο 1 δύναμη στο πρωτάθλημα, για όσους βλέπουν. Αυτή, όμως, η αγωνιστική υπεροχή του, αυτή η πληρότητα του στο ρόστερ και η στρωμένη ομάδα, δεν φτάνουν. Ο κίνδυνος είναι ο λεχριτισμός των δικών του ανθρώπων. Κάνουν κακό στην ομάδα, αλλά και προκαλούν, εξαγριώνουν κόσμο εκτός ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ