ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΛΛΑΔΑ

 

Για πάρτη της θα παίξει απόψε η ΑΕΚ στο ‘Αμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ. Όπως στα αυριανά παιχνίδια το ίδιο θα κάνει ο ΠΑΟΚ με την Τσέλσυ και ο Ολυμπιακός με την Μπέτις. Βεβαίως αν πάρουν θετικό αποτέλεσμα, θα ανεβάσουν τη «βαθμολογία» της Ελλάδας κι αυτό είναι που τους συμφέρει άμεσα.

Αντιληπτό πως δεν αφορά τον Λεβαδειακό π.χ. και την Λαμία ένα καλύτερο ranking της Ελλάδος, αλλά εκείνες τις ομάδες που συνήθως κερδίζουν τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και όσο πιο υψηλά είναι η γενική βαθμολογία της Ελλάδος, τόσο το καλύτερο για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης.

Είναι ανοησίες όλη αυτή η φιλολογία ότι οι εγχώριες ΠΑΕ εκπροσωπούν την… Ελλάδα. Καμία εκπροσώπηση δεν παίζει. Ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπούν, ούτε το πρωτάθλημα. Τη φανέλα τους εκπροσωπούν, το ταμείο τους, την Ιστορία τους.

Αλλοίμονο! ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, και όποια άλλη ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, να βγει στο γήπεδο και να σκέπτεται την… ελληνική σημαία. Τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Κολοκοτρώνη. Της Θερμοπύλες και τα Δερβενάκια. Τα μνημόνια και τη μείωση των συντάξεων.

 

Διαβάστε ακόμα:

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ»