ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, ο άνθρωπος που βοηθούσε οικονομικά τον ΟΦΗ, ήταν ένας λεβέντης. Και δεν το λέω επειδή είναι πεθαμένος. Αυτή η λέξη φθάνει. Λεβέντης. Κι ένας λεβέντης δεν μπορούσε να μην έχει εγωϊσμό, περηφάνεια, αλλά και καλοσύνη. Αισθήματα.

Η υπερηφάνεια του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, νεώτερου αδελφού, και από τον Γιώργο του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεπε να ζητήσει από τους ανθρώπους του στον ΟΦΗ να κάτσουν να χάσουν. Ούτε παίκτη ήθελε ο Θόδωρος να δίνει ο ΟΦΗ στον Παναθηναϊκό. Περίεργο, ε; Περιεργότατο. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Όλοι οι προπονητές του Παναθηναϊκού θέλανε τον Μαχλά. Πώς, όμως, ο καπετάν Γιώργης, αλλά και Βαρδής, ο αρχηγός της οικογένειας, να ζητούσαν τον παίκτη από τον... Θόδωρο; Εκ των προτέρων ήξεραν το ''όχι'' του. Γι’ αυτό απόφευγαν και να το συζητήσουν. Έτσι, αντί για Μαχλά, περιοριζόντουσαν π.χ. στον Λαγωνικάκη από Πανιώνιο. Με τα πολλά δόθηκε από τον ΟΦΗ και πολύ καθυστερημένα ο Νιόπλιας.

Όλη η Ελλάδα βοούσε πως παράρτημα του Παναθηναϊκού είναι ο ΟΦΗ του Θόδωρου Βαρδινογιάννη κι αυτός, το ουσιαστικά αφεντικό της κρητικής ομάδας, έκανε...νούμερα στην ομάδα της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάποια παιχνίδια γίνονταν σκοτωμός στο γήπεδο κι ο Παναθηναϊκός έφτυνε αίμα να κερδίσει τον ΟΦΗ.

Γιατί ξηγιόταν έτσι ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης που απεβίωσε σα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών το 1996; Ποιος να το πιστέψει. Το παλληκάρι έκανε την πλάκα του. Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΡΒΟΥΝΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ... ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ