ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ... ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 

Όσο υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι πάντες όλοι θα σκοτώνονται με την... διαιτησία. Η καταδίκη. Είτε κυκλοφορεί, είτε όχι ο Κούγιας, ο οποίος δεκαετίες τώρα κάνει τις καταγγελίες του. Και πάντα η δουλειά θα βρίσκεται στα ίδια. Ο ένας, δηλαδή, θα υποψιάζεται τον άλλονα. Μια ζωή. Δεν έχει ξεφύγει το πράμα από το ποιος μας παίζει την Κυριακή. Ποιος κερατάς σφυρίζει, αν είναι δικός, του αντιπάλου, κι άν όχι από ποιον επηρεάζεται. Μια ζωή.

Πρωτοσέλιδα και αντιδράσεις ΠΑΕ συναντιόνται στα παράπονα, τις καταγγελίες και τα υπονοούμενα για το χώρο της διαιτησίας, ο οποίος πλέον δεν είναι ανεξάρτητος, αλλά ελέγχεται απ' ευθείας από την ΕΠΟ. Μια ιστορία από τα παλιά, με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γνωστό για τα «γαλλικά» του. Μην πάρει ανάποδες στροφές η Βαγγέλα, ανοίγει το στόμα του και όποιον πάρει. Ακόμα και τότε που έγινε αρχηγός κόμματος, στη ΝΔ βέβαια, στη θέση του Αντώνη Σαμαρα. Ελάττωμα αυτό, που ο ίδιος αναγνωρίζει, ότι δεν έχει αυτοέλεγχο. Δεν τον χαρακτηρίζει η αυτοσυγκράτηση. Όταν νευριάσει, λέει τα άντερά του.
Το 1993 είναι υφυπουργός αθλητισμού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι διαιτητές με απόφαση του οργάνου τους, της ΟΔΠΕ, κάνουν απεργία! Δυο εβδομάδες δεν γίνονται αγώνες και σημαντική η ζημιά στον κρατικό ΟΠΑΠ.

Σε «συνδικαλιστικό» πυρετό βρίσκονται οι διαιτητοπατέρες, λαμόγια οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών Συνδέσμων. Τηλέφωνο στον Μεϊμαράκη ο αξιοσέβαστος δάσκαλος Τιμολέων Λάτσιος, ό,τι πιο κυριλάτο κυκλοφορεί τότε στο χώρο της διαιτησίας. Ο Μεϊμαράκης λούζει τον καραδεξιό Λάτσιο με τέτοια λόγια που, όπως είχε γράψει τότε ο αποδυτηριάκιας, θα ένοιωθαν ντροπή ακόμα και στην Τρούμπα όσοι θα άκουγαν τον υφυπουργό.

-Κύριε υπουργέ, δεν είναι... σωστό να μιλάτε έτσι, προσπαθεί να τον ηρεμήσει ο Λάτσιος.

‘’Ρε, κωλοδάσκαλε, άντε γαμ...’’, αντιδρά ο Μεϊμαράκης.
Υπ' όψιν ότι το τηλεφώνημα γινόταν με ανοικτή ακρόαση στα γραφεία της ομοσπονδίας διαιτητών. Και όλοι άκουγαν τον Μεϊμαράκη έξω φρενών να λέει στον Λάτσιο:

-Θα 'ρθω εκεί να σας γαμ..., και αυτόν τον απατεώνα, τον βαψομαλλιά τον πρόεδρό σας (Εννοούσε τον Φάνη Γεωργίου, του 1930 κι αυτός όπως ο Λάτσιος).

Ο χαμός, τότε. Με την ευκαιρία, τι θυμήθηκα. Ο αποδυτηριάκιας είχε «σχολιάσει» το επεισόδιο αναφέροντας πως θα αντιδρούσε ένας Αθηναίος πρώην διαιτητής, αν ήταν κι αυτός παράγοντας της ΟΔΠΕ. Ο εμπορομανάβης, δεν αναφέρω όνομα, με πόστα στην κεντρική αγορά του Ρέντη. Θα τηλεφωνούσε στον Μεϊμαράκη και θα του έλεγε:

«Ρε υπουργέ, εσύ λες ότι θα έρθεις να μας γαμ... Δεν θα προλάβεις! Βάλε βαζελίνη κι έρχομαι εγώ στο γραφείο σου...».

Η συνέχεια. Λίγο καιρό μετά την απεργία των διαιτητών γίνονται βουλευτικές εκλογές. Στο τσακ βγήκε ο Μεϊμαράκης, που πλήρωσε το ντόρο που πρωτοσέλιδα είχαν γίνει με τα «γαλλικά» του. Και είχε πει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Κώστα Τριβέλλα: «Δεν ξανανακατεύομαι με τις πουτάνες της διαιτησίας... Παραλίγο να μη ξαναβγώ βουλευτής στην Β' Αθήνας».

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ Ο ΣΚΙΜΠΕ