ΓΙΑ ΠΟΣΑ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΟΚ;

 

Δυο μονάχα πρωταθλήματα έχει πάρει στη μακρά Ιστορία του ο ΠΑΟΚ. Λίγα, πολύ λίγα αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι έχει τόσο μεγάλο όγκο οπαδών. Μετά και το χθεσινό ''2'' στο σκληροτράχηλο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ δεν... πιάνεται. Ξεκίνησε ως Νο 1 φαβορί ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ και πλέον είναι πλέον το μακράν μοναδικό φαβορί. Για να πάρει πάλι ένα, μόνο ένα πρωτάθλημα και, όπως μας έχει συνηθίσει, αμέσως να... χαθεί για δεκαετίες;

Στόχος του ΠΑΟΚ, τώρα που σήκωσε κεφάλι και κοιτάει στα μάτια τους... άλλους, δεν μπορεί να είναι το ένα πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα του επιβάλλεται να προβλέπει πενταετία, τοολάχιστον. Να κατακτήσει το κατσαρόλι τέσσερις, έστω τρεις φορές την προσεχή πενταετία. Έτσι θα κάνει το άλμα και θα καθιερωθεί ισότιμος με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το ένα μονάχα πρωτάθλημα δεν αλλάζει τα κυβικά του ΠΑΟΚ. Υπ' όψιν ότι τους τίτλους στο ποδόσφαιρο δεν τους παίρνουν μόνο οι ποδοσφαιριστές. Η επιτυχία ανήκει και στην ομάδα, μ΄ αυτούς ή μ΄άλλους παίκτες. Κι όταν λέμε ''η ομάδα'' εννοούμε το ειδικό της βάρος, την αύρα της, αλλά και τη διοίκηση της.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει πρωταθλήματα και χρονιές που δεν είχε έλλειμμα αγωνιστικό. Ήταν απώλειες που χρεώνονται στη διοίκηση της ομάδας, και στο λανθασμένο ''πνεύμα αντιπαλότητας''.

Το ένα, λοιπόν, πρωτάθλημα που δείχνει να το σιγουρεύει το 2009, δεν θα είναι επιτυχία αληθινή, ιστορική, αν δεν συνοδευτεί με ένα σερί.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΝΑΡΚΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!