ΚΟΤΑ Ο... ΚΟΚΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΤΗ ΦΥΛΑΚΟΥΡΗ

 

Χάνει στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός από την Τότεναμ με το βαρύ 4-0. Την επομένη, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΤΣ.Σ.ΚΑ. Σόφιας, για το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, στη Λεωφόρο. Αξίζει να αναφέρουμε τι έχει προηγηθεί, για να παίξουν τρεις(!) φορές οι πρωταθλητές Ελλάδος και Βουλγαρίας, το 1972. Στην επόμενη κιόλας σαιζόν μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του 1971, στο Ουέμπλεϋ.

Πρώτο ματς στη Σόφια, νίκη 2-1 οι Βούλγαροι. Ρεβάνς στην Αθήνα, νίκη 2-1 οι Έλληνες. Το ματς πάει στα πέναλτυ. Συνέβη το άνευ προηγουμένου. Το κοράκι δεν μέτρησε σωστά(!) τα πέναλτυ που κτυπήθηκαν, έκανε λάθος στο λογαριασμό και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία σφυρίζει τη...λήξη, και την πρόκριση της ΤΣ.Σ.ΚΑ.

Ένσταση ο Παναθηναϊκός, η ρεβάνς επαναλαμβάνεται σα σήμερα, 26 Οκτωβρίου. Εδώ είμαστε. Για να κάνει την πλάκα του ο γνωστός πλακατζής Τότης Φυλακούρης, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, βγαίνει στο χορτάρι, μέχρι τη σέντρα, μ' έναν πετεινό. Το ευτράπελο. Επειδή την προηγούμενη ημέρα οι «Πετεινοί» της Τότεναμ είχαν κερδίσει 4-0 τον Ολυμπιακό.

Ποιο χιούμορ βρετανικό και ποια ειρωνεία ελληνική. Οι γάβροι σαλτάρησαν. Το πήραν προσβλητικά, ότι τους παρομοίασαν με κότες, πουλάδες, κακάβες, όρνιθες που τις κανόνισε ο κόκορας, το αρσενικό πουλί στο κοτέτσι.

Τελικά, ο Φυλακούρης, που σε μια άλλη πλάκα του σκόραρε με τη μεγάλη του μύτη σε ματς με τον Πανιώνιο, έφαγε πρόστιμο 50.000 δραχμές και αποκλεισμό 4 αγωνιστικών. Τόσο πλήρωσε το ''αστείο'' του, για το οποίο μάλιστα ζήτησε συγνώμην μετά από τον Ολυμπιακό.

Ξεκινάει το παιχνίδι Παναθηναϊκού - ΤΣ.Σ.ΚΑ. Σόφιας. Η ''επαναληπτική'' ρεβάνς. Κέρδισαν οι Βούλγαροι με 2-0. Κόκορας για τους γάβρους η αγγλική ομάδα, κόκορας για τους βάζελους η βουλγαρική. Κάπως έτσι.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ