ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

 

Μια ακόμα ήττα στο champions league για την ΑΕΚ, η πέμπτη σε πέντε παιχνίδια του ομίλου. Έχασε πάλι στο ΟΑΚΑ από τον Άγιαξ σε αγώνα που αν δεν κέρδιζε η ολλανδική ομάδα θα ήταν έκπληξη. Η διαφορά ήταν ολοφάνερη. Πέραν από την αξία των δυο αντιπάλων.

Ο Άγιαξ είναι ομάδα, η ΑΕΚ ένδεκα παίκτες οι οποίοι πασχίζουν, για μια φορά ακόμα στην Ευρώπη, να κρατάνε το μηδέν στην άμυνα. Τη μπάλα μακριά από το τερματοφύλακα τους.

Θέμα ποιότητας. Ο Άγιαξ ειδικά απέναντι της πρωταθλήτριας μας έκανε πάλι επίδειξη ποδοσφαίρου σχολής. Ήθελε δικό του όλο το γήπεδο. Αναπτύσσονταν ταχύτητα, με επιθετικό πνεύμα. Από την άλλη, η ΑΕΚ με ποδόσφαιρο οριζόντιο και με μπαλιές προς τα πίσω, για να έχει… ποικιλία στο παιχνίδι της, δεν είχε καμιά τύχη.

Προκρίθηκε στο champions league η ΑΕΚ αλλά αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αναμενόμενο. Ελληνική ομάδα είναι. Του ελληνικού πρωταθλήματος. Που σημαίνει, μ’ άλλα λόγια, ότι καμιά ελληνική ομάδα δεν είναι επιπέδου champions league. Καμιά. Κι αν κάποια καταφέρει να προχωρήσει στους ''16'' της διοργάνωσης, αυτό δεν θα είναι επιτυχία. Θα πρόκειται για έκπληξη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Του ελληνικού ποδοσφαίρου η πραγματικότητα. Που δεν αλλάζει αν η ΑΕΚ… αιφνιδίαζε με κάποια νίκη στο ΟΑΚΑ, με μια ισοπαλία εκτός έδρας.

Πέντε αγώνες η ΑΕΚ, πέντε ήττες. Όχι, δεν πρόκειται περί αποτυχίας. Απλά είναι η αδυναμία της να αποσπάσει αποτέλεσμα από καλύτερη ομάδα. Ας μη ξεχνάμε ότι η πρωταθλήτρια μας απέκλεισε χωρίς ήττα την Σέλτικ, αλλά και στα δυο ματς κράτησε το δεύτερο ρόλο στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ... ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΑΕΚ