Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ… ΑΜΥΝΑ

 

Έπαιξε λάθος στου Χαριλάου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη και, τελικά, γλύτωσε την ήττα διότι με αμφισβητούμενο πέναλτυ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε 1-1 το γκολ του Άρεως με ανύπαρκτο πέναλτυ. Μη σταθούμε στον διαιτητή και χάσουμε τη μπάλα, δηλαδή, την ουσία.

Ελλάδα είμαστε στο φινάλε, ελληνικό πρωτάθλημα και δεν μας αξίζει να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Πάλι καλά να λέμε, άλλο ότι βολεύει να το παίζουμε παραπονούμενοι.

Δεν έπαιξε σωστά ο Παναθηναϊκός και δεν είχε ισορροπία στο παιχνίδι του. Επειδή είναι… Παναθηναϊκός. Επειδή δεν ξεχνάει ότι είναι, ότι ήταν ομάδα εξουσίας. Άρα, δεν του ταιριάζει να παίζει αμυντικά.

Έδωσε δικαιώματα στον Άρη ο Παναθηναϊκός. Μέχρι το 60 είχε έναν κυνηγό μπροστά, τον Ιταλό Μακέντα και μετά έβλεπες και δύο, και τρεις και τέσσερις και πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Άρεως. Τρελό! Αυτοκτονικό. Η μισή ομάδα του Παναθηναϊκού να βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Πώς να προλάβουν να γυρίσουν πίσω να αντιμετωπίσουν τις αντεπιθέσεις- φαρμάκι των γηπεδούχων.

Ο Δώνης όφειλε να γνωρίζει ότι ο συνάδελφος προπονητής του Άρεως είναι της… άμυνας. Μόνον άμυνα! Πρώτα άμυνα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού περίμενε στο β’ ημίχρονο τον αντίπαλο να βγαίνει μπροστά. Ο Άρης, όμως, ήθελε να κρατήσει το 1-0. Σφικτή άμυνα. Πυκνές γραμμές. Μικρές αποστάσεις ανάμεσα στους παίκτες. Ο δε Παναθηναϊκός απλά φλύαρος. Καμία ευκαιρία.

Από την άλλη, Παναθηναϊκού επιτρέποντος, ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις κι είχε τις ευκαιρίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ ΑΡΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ… ΖΥΓΑΡΙΑ