ΜΕΤΑ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΤΟ… ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ήρθε στην ΑΕΚ, από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Συνέβη το 1977 και ο κατά γενική εντύπωση Σέρβος, όμως στην πραγματικότητα Βόσνιος «Ντούσκο» έπαιξε τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ, με την οποία «ταυτίστηκε» και ως προπονητής.

Δεν είναι συνηθισμένο ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, είτε Έλληνας, είτε αλλοδαπός, στην οπαδική συνείδηση να δένεται συναισθηματικά με την φανέλα ομάδος. Όπως συνέβη με τον Μπάγεβιστς και την ΑΕΚ. Δικαιολογημένα γεννήθηκε στην εξέδρα, εντελώς ακραία, η αγάπη και το μίσος για τον «Σέρβο» που ελληνοποιήθηκε, διότι είχε μεγάλη, πολύ μεγάλη προσφορά στην ομάδα. Τόσο σαν παίκτης, όσον και σαν προπονητής.

Μετά τον Μπάγεβιτς, στην ΑΕΚ ήρθαν 11 Σέρβοι ποδοσφαιριστές. Κανένας, όχι απλά δεν πλησίασε το μέγεθος Μπάγεβιτς, αλλά οι περισσότεροι αποδείχτηκαν… πατάτες μπλουμ. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Η κουβέντα με αφορμή τη μεταγραφή του Σέρβου χαφ Νέναντ Κριστέτσιτς που προέρχεται από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Το τι συνέβη στο παρελθόν δεν προκαλεί… επιφυλάξεις και δεν εμποδίζει τη δημοσιογραφία της ανευθυνότητας να… πανηγυρίζει μία μεταγραφή πριν καν δουν τον παίκτη στο γήπεδο.

Ο επόμενος μετά τον Μπάγεβιτς Σέρβος της ΑΕΚ ήταν ο από τον ΟΦΗ προερχόμενος Ράϊκο Γιάνγιανιν (1986), λίγα πράγματα. Ακολούθησαν:

- Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς (1999), η μετριότητα.

- Ντράκαν Τσίριτς (1999), η μεγάλη απογοήτευση.

- Νέναντ Μπιέκοβιτς (1999), ο δήθεν «άλλος Μπάγεβιτς»

- Γκόραν Πέτριτς (1999), ο μαϊμού «αντί- Μανωλάς»

- Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς (1999), εντελώς ανύπαρκτος

- Ιλία Ίβιτς (2001), από τον Ολυμπιακό, απλά δικαιολόγησε τα λεφτά του.

- Βλάνταν Ίβιτς (2005), ο αδελφός του Ίλια

- Νικόλα Μάλμπασα (2005), ο απόλυτα τίποτας.

- Μίλαν Λούκατς (2009) τερματοφύλακας, δεν έπαιξε ούτε λεπτό.

- Ούρος Τσίριτς (2017).


Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΑΝ