ΗΤΑΝ ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ;

 

Η διαιτησία αδίκησε τον Παναθηναϊκό στο ματσάκι με την Λάρισα. Το ότι ακόμα υπάρχουν κοράκια που αλλοιώνουν αποτελέσματα, παρά την… εξυγίανση που έγινε και μας ζάλισαν τον έρωτα, αφορά όλο το ποδόσφαιρο. Κατανοητό; Όχι μονάχα τον Παναθηναϊκό, αλλά και κάθε άλλη ομάδα που περνάει χειρουργείο. Κατανοητό;

Όταν, λοιπόν, μιλάνε για Παναθηναϊκό, ας περιορίζονται στον Παναθηναϊκό. Δεν τον βοηθάνε αν τον γλύφουν, αν τον δικαιολογούν, αν αγνοούν την αλήθεια του. Η ομάδα ζυγίζει όσο ζυγίζει με ή χωρίς τον πόλεμο της σφυρίκτρας. Με ή χωρίς την αβάντα της σφυρίκτρας.

Σύμφωνοι, δεν δόθηκε πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού. Σημασία έχει το άλλο. Ότι η ομάδα δεν είναι αυτή που ήταν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Με τις πέντε σερί νίκες. Μέσα σ’ αυτές και το 3-1 στην Λάρισα! Και έφυγε αήττητη από το Καραϊσκάκη με Ολυμπιακό, και με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Μετά από ένα μόλις βαθμό σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, λένε οι άσχετοι, πήρε την κάτω βόλτα. Λάθος. Ούτε ξεφούσκωσε, ούτε έσκασε σαν τη φουσκωμένη τσιχλόφουσκα. Απλά η ομάδα στην πορεία δείχνει αυτό που μπορεί, όχι το περισσότερο. Στα πρώτα ματς οι άπειροι και φτηνοί παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν άγνοια κινδύνου, ενθουσιασμό και επειδή τους έβγαιναν τα αποτελέσματα μια υποτίμηση των αντιπάλων. Ή υπερεκτίμηση των ίδιων.

Με μια άλλη κουβέντα οι αγωνιστικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού ήταν και είναι οι ίδιες. Και σήμερα φαίνεται αυτό που ''κρυβόταν''. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα και όχι η απόδοση, όχι η πραγματική αξία, να γράφουν την Ιστορία.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ