ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

Ματς Αστέρας- Ολυμπιακός 0-2. Στην Τρίπολη. Και στην εξέδρα κυριαρχεί η παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης. Δεν είναι ωραίο αυτό. Να μην υπάρχει οπαδικό κοινό της ομάδας που παίζει στην έδρα της. Καθόλου καλό.

Όπως δεν είναι ωραίο να βγαίνει από τα αποδυτήρια ενδεκάδα ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος με δέκα αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Όπως η Λάρισα προχθές κατά του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον για να μετριαστεί το πράμα ας ήταν ορισμένοι από τη φίλη Βόρεια Μακεδονία.

Οι δέκα στους ένδεκα ξένοι και ο αστοιχείωτος σπήκερ τους αποκαλούσε… Θεσσαλούς. Ούτε ο Κούγιας είναι από τη Λάρισα.

Στο θέμα μας. Με μια κουβέντα. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Περιττός κάθε λόγος για πρωτάθλημα στη μπάλα, όχι στο σκάκι και το κρίκετ, όταν το γήπεδο δεν… στενάζει από θεατές. Μαγικά πάνω στο χορτάρι να κάνουν οι παίκτες, πάνε αδιάβαστα.

Και παρά τις ειλημμένες αποφάσεις κάποιοι επιμένουν να παραμείνουν 16 οι ΠΑΕ στο πρωτάθλημα. Όταν και οι 14 είναι πολλές. Όταν οι 12 εταιρείες δεν είναι σε θέση να παράγουν κέρδη. Από χορηγούς, εισιτήρια, τηλεόραση.

Το λέω αλλοιώς. Αντιλαϊκά. Αντιλαϊκίστικα. Πρωτάθλημα με ΠΑΕ ζημιογόνες και επιχορηγούμενες ουσιαστικά από το κράτος μέσω της κρατικής τηλεόρασης είναι φαινόμενο νοσηρό. Όποιος καταλαβαίνει. Και δεν χρειάζεται το παραπέρα στη συζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΤΑΝ ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ;