ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ… «ΑΔΙΚΕΣ» ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ

 

Κατάρα. Αυτοί που στην Ελλάδα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο βάζουν στη σέντρα πρώτα την διαιτησία. Η κατάρα που δεν θέλουν να την ξορκίσουν. Ποτέ. Δεν νοείται ποδόσφαιρο στη χώρα μας δίχως την… ανάγκη της δικαιολογίας. Της διαιτησίας, δηλαδή.

Τα ίδια και αναμενόμενα, μετά το ΑΕΚ- ΠΑΟΚ προχθές Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ρεσιτάλ να δώσει το κοράκι, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουν, θα βγάλουν ύποπτη, στημένη, σκοτεινή, «μιλημένη» την διαιτησία. Το ίδιο είναι σίγουρο, το μεγαλύτερο στάνταρ, θα γίνει και την προσεχή Κυριακή στο ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός.

Είναι αδύνατον. Είναι η έκπληξη της αιωνιότητας να μην έχουν παράπονα, έστω για μια φορά μονάχα. Ποιοι; Οι υπεύθυνοι της λειτουργίας της διαιτησίας! Οι ΠΑΕ.

Ποιοι άλλοι, παρά οι ΠΑΕ, τα αφεντικά των ΠΑΕ είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για την ποιότητα και την ηθική της διαιτησίας. Τα τελευταία 200 χρόνια αυτοί, πότε ο ένας, πότε ο άλλος, έχουν το κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Όχι οι «μπροστινοί» τους στην ΕΠΟ και τα όργανα.

Είναι αηδιαστικό οι ισχυροί στο χώρο, που παρασκηνιακά και νταηλίδικα, και στα ίσα, παίρνουν το επάνω χέρι στη διαιτησία, να οδύρονται σαν την Μάρθα Βούρτση σε ταινία μελό, γιατί δεν τους έπαιξε... δίκαια η μαυροφόρα. Από κοντά και τα ΜΜΕ που κάνουν το παιχνίδι των ΠΑΕ και απαιτούν… ισονομία. Με ποιο δικαίωμα; Με ποια απαίτηση;

Δικαιοσύνη και ισότητα νομιμοποιείται να ζητάει ο καθαρός. Αυτός που κουβαλάει αμαρτίες και ενοχές χειρουργείων διαιτητικών, είναι πρόκληση να παριστάνει τον αδικημένο.

Δύσκολο να δεχθεί κανείς ότι στην Ελλάδα θέλουν διαιτησία σπαθένια. Αν γίνει τέτοιο θαύμα, τότε πάει περίπατο το άλλοθι της αποτυχίας τους. Πώς θα δικαιολογηθούν ότι έχασαν το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;